Kalendar

Zagreb za mene na Danu D

05.07.2015 - 05.07.2015
Ciklus: Zagreb za mene
Predavanje

Danas počinje 6. izdanje dizajn festivala Dan D u sklopu kojeg će široj javnosti u nedjelju 5. srpnja u 15 h biti predstavljen i „Zagreb za mene“ projekt Grada Zagreba kojeg provodi DAZ s partnerima Arhitektonskim fakultetom u Zagrebu i Akupunkturom grada, a o tome kako možete sudjelovati u javnoj raspravi o lokacijama provedbe programa pročitajte u nastavku.

Dan D je postao već tradicionalna zagrebačka i hrvatska manifestacija koja služi za okupljanje dizajnera i srodnih struka, kao i za promociju dizajna i upoznavanje šireg društva sa suvremenim trendovima, proizvodima, konceptima i istraživanjima u polju dizajna i šire.
U posljednje dvije godine Dan D izrastao je u regionalno čvorište koje na jednom mjestu, kroz sve segmente festivala; glavnu izložbu mladih autora (D-izložbu), prodajnu izložbu (D-market), komercijalnu izložbu (D-industrija), regionalne izložbe, popratne gostujuće izložbe dizajnerskih škola, fakulteta, udruga i inicijativa te predavanja, diskusije i radionice prezentira vrhunsku dizajnersku produkciju iz Hrvatske i regije.Kao i protekle godine, tako i ove Dan D se odvija u Bivšoj vojnoj bolnici u Vlaškoj ulici br. 87, Zagreb, a kroz suradnju Hrvatskog društva dizajnera i Društva arhitekata Zagreba, ove godine ćemo prezentirati opsežni i ambiciozni projekt DAZ-a Zagreb za mene u sklopu programa Dana D Edukacija u dizajnu i umjetnosti. Kao što smo pisali, projekt je predstavljanjem lokacija prošlog tjedna ušao u novu fazu, a u nedjelju će ga u ime tima projekta predstaviti Kristina Careva i Krunoslav Šmit s Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu odnosno iz Akupunkture grada.
Kroz otvorenu javnu raspravu možete neposredno sudjelovati u odabiru 17 lokacija na kojima će biti provedeni javni urbanističko-arhitektonski natječaji. Na stranici Zagreb za mene možete pronaći opise i fotografije kojima su dokumentirane sve 33 potencijalne lokacije proizašle iz opsežnih istraživanja i analiza Katedre za prostorno planiranje i urbanizam Af te inicijative Akupunktura grada, kroz koju su mnogobrojnim anketama na nizu lokacija bili uključeni i građani grada Zagreba. Na interaktivnoj karti vidljive su i opisane sve lokacije te njihov položaj u gradu Zagrebu, a glasati za vaše „favorite“ možete ovdje.
Slijedeći tjedan, također u sklopu aktivnosti „Zagreba za mene“ u poglavarstvu će biti postavljena velika mapa sa svim lokacijama te će građanima biti ponuđena mogućnost komentarima, sugestijama ili primjedbama sudjelovati u daljnjoj provedbi projekta, kao i samom odabiru lokacija.Dan D / facebook
Zagreb za mene / facebook


Zagreb za mene je projekt urbane revitalizacije javnih prostora u gradu Zagrebu kroz provedbu 17 zahvata i intervencija u javnim prostorima na području cijeloga grada. Za svaku od pojedinih lokacija provest će se arhitektonsko-urbanistički natječaj. Projekt je pokrenut od Društva arhitekata Zagreba (DAZ) u suradnji s Arhitektonskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu. U cijelom procesu, osim aktivnog uključivanja struke očekuje se i sudjelovanje građana, te građanskih udruga i drugih inicijativa sa svojim idejama i doprinosima u ovome projektu.
Više o projektu „Zagreb za mene“ potražite ovdje i ovdje.

    

   


Medijski partneri:

    

 

Komentari

Morate biti logirani kako bi mogli komentirati.

Zagreb za mene

Zagreb za mene je projekt urbane revitalizacije javnih prostora u gradu Zagrebu kroz provedbu 17 zahvata i intervencija u javnim prostorima na području cijeloga grada. Za svaku od pojedinih lokacija provest će se arhitektonsko-urbanistički natječaj. Projekt je pokrenut od Društva arhitekata Zagreba (DAZ) u suradnji s Arhitektonskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu

Iz ciklusa

08.07.2015 - 15.07.2015
Najava javnih tribina projekta Zagreb za mene u gradskim četvrtima

29.06.2015 - 29.06.2015
Predstavljene potencijalne lokacije projekta Zagreb za mene

19.06.2015 - 19.06.2015
Rezultati natječaja za rezidencijalnu građevinu stambene namjene u Preradovićevoj 11 u Zagrebu

19.06.2015 - 19.06.2015
Prezentacija 33 potencijalne lokacije projekta Zagreb za mene


 

Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:

 


Medijski partneri:

 

 


Donatori:  

 


 Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:Partneri:Medijski partneri:Donatori:


  •  

 

Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2024 DAZ.