Kalendar

Počinje nastava i u Maloj školi arhitekture

31.08.2012 - 31.08.2012
Ciklus: Mala škola arhitekture - Prostor i ja

Mala škola arhitekture u školskoj godini 2012./2013. nastavlja s programom u zagrebačkim osnovnim školama. Radionice koje obrađuju različite teme vezane uz izgrađeni okoliš obrazovno nadopunjuju više predmeta, prije svega likovnu kulturu, te povijest, matematiku i građanski odgoj.

Pozivamo studente Arhitektonskog fakulteta, Likovne akademije i Učiteljskog fakulteta da se uključe u provođenje radionica u okviru programa Prostor i ja: Mala škola arhitekture koje od 2010. zajednički organiziraju Društvo arhitekata Zagreba, Odbor Arhitetkura i djeca Hrvatske komore arhitekata i Udruga za promicanje vizualne kulture OPA.

Od školske godine 2012./2013. program će se odvijati u nekoliko zagrebačkih osnovnih škola kao ciklus od šest radionica (5 tematskih i jedna završna, evaluacijska) u zimskom i šest u ljetnom semestru, izvan redovne nastave.

Vizualno opismenjavanje, obrazovanje djece i mladih u temama arhitekture, urbanizma, razumijevanja prostora i naslijeđa izuzetno je važno i istovremeno zanemareno u redovnoj nastavi, a imat će izravan i čitljiv utjecaj na izgled Hrvatske u budućnosti, kao i na odnos budućih generacija prema vlastitoj baštini i suvremenoj arhitekturi.

Pozitivna iskustva pilot-radionica u okviru programa kojeg su pokrenule Gordana Košćec, Aneta Mudronja Pletenac, Mia Roth-Čerina i Davorka Perić u suradnji s brojnim arhitektima, učiteljima likovne kulture, studentima-volonterima te preko dvjesto učenika koji su u radionicama do sada sudjelovali, te ciklus radionica u okviru nastave likovnog odgoja u osnovnoj školi Šestine pod vodstvom Ide Loher, predstavljaju temelj metode implementacije programa u osnovne škole.

Radionice koje obrađuju različite teme vezane uz izgrađeni okoliš obrazovno nadopunjuju više predmeta, prije svega likovnu kulturu, te povijest, matematiku i građanski odgoj.

Studenti će prema tematskom okviru zajedno s učiteljima likovne kulture pojedine škole i voditeljicama programa razraditi zadatke, kreativno doprinijeti specifičnoj obradi pojedine teme te sudjelovati u provedbi radionica. Prve radionice predviđene su u listopadu.

Svi zainteresirani studenti navedenih fakulteta i akademije mogu se prijaviti do 20. rujna na e-mail

Komentari

Morate biti logirani kako bi mogli komentirati.

Mala škola arhitekture - Prostor i ja

U Društvu arhitekata Zagreba održavaju se arhitektonske radionice za djecu zagrebačkih osnovnih škola. Radionice vode različiti arhitekti i arhitektonski uredi u suradnji s učiteljima likovne kulture.

Iz ciklusa

05.06.2013 - 05.06.2013
Izložba Prostor.i.ja - Mala škola arhitekture 2010.-2013. u MSU

23.05.2012 - 23.05.2012
Mala škola arhitekture u Osnovnoj školi Šestine

29.03.2012 - 29.03.2012
Mala škola arhitekture u Osnovnoj školi Šestine

20.03.2012 - 20.03.2012
Osvrt na radionicu I ja sam dio grada


 





Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:

 


Medijski partneri:

 

 


Donatori:



 



 

 


 



Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:



Partneri:



Medijski partneri:



Donatori:


  •  

 

Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2024 DAZ.