Kalendar

Izložba Prostor.i.ja - Mala škola arhitekture 2010.-2013. u MSU

05.06.2013 - 05.06.2013
Ciklus: Mala škola arhitekture - Prostor i ja

U srijedu, 5. lipnja 2013. u 18 sati u Školici i predvorju Muzeja suvremene umjetnosti Zagreb, Avenija Dubrovnik 17 otvara se izložba "Mala škola arhitekture 2010.-2013."

Mala škola arhitekture je višegodišnji projekt s ciljem promicanja sadržaja s područja arhitekture i urbanizma među mladima.

Kroz igru i praktičan rad učenici pronalaze odgovore na pitanja: kako čovjekove potrebe određuju izgled prostora u kojem boravi i obratno, kakva je povezanost oblika, materijala i funkcije u arhitekturi, kojim materijalima gradimo i koje su njihove konstruktivne mogućnosti, koja je uloga svjetlosti u oblikovanju prostora, što je to urbani prostor i kako ga koristimo, koja je naša uloga u očuvanju kulturne baštine i sl. Dio sadržaja je usmjeren na neposredno okruženje u kojem učenici borave; grad, kvart, škola. Na taj se način mlade želi potaknuti da stvaraju aktivan stav prema urbanom okruženju, kulturnoj i arhitektonskoj baštini te svjesno sudjeluju u njenom očuvanju.

Projekt su 2010. pokrenuli Društvo arhitekata Zagreba, NoThing productions, Udruga za promicanje vizualne kulture OPA, program Arhitektura i djeca Hrvatske komore arhitekata. Radionice zajedno realiziraju učitelji likovne kulture, arhitekti te studenti Arhitektonskog fakulteta, Akademije likovnih umjetnosti i Učiteljskog fakulteta u Zagrebu. Od početka projekta se u radionice organizirano uključuju osim djece pozvane javnim pozivom, osnovne škole grada Zagreba.Radionice su se održavaleu Društvu arhitekata Zagreba, zagrebačkim školama i javnim prostorima. Posljednja takva suradnja realizirana je s Pedagoškim odjelom Muzeja suvremene umjetnosti te osnovnim školama Šestine i August Cesarec.

Izložba kronološki prikazuje aktivnosti koje su se odvijale u Društvu arhitekata Zagreba, osnovnim školama Šestine, A. Cesarec, J.J. Strossmayer, Tin Ujević, Trnsko, na zagrebačkim ulicama, u Kući za ljude i umjetnost Lauba, te zadnju radionicu koja se u Školici Muzeja suvremene umjetnosti organizirala u sklopu aktualne izložbe Josipa Vanište ‘Ukidanje retrospektive’.

Izložbu organiziraju Pedagoški odjel Muzeja suvremene umjetnosti Zagreb, Udruga za promicanje vizualne kulture OPA, program Arhitektura i djeca Hrvatske komore arhitekata, NoThing productions i Društvo arhitekata Zagreba.

Vezane vijesti

07/12/2013 - 02/02/2013

Vojin Bakić - Svjetlosne forme

Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu od 7. prosinca do 2. veljače organizira dugo očekivanu, prvu retrospektivu Vojina Bakića koji se uvrštava ne samo među najbolje hrvatske kipare 20. stoljeća, nego ga svjetska kritika ubraja i među najvažnije europske kipare modernizma.

Komentari

Morate biti logirani kako bi mogli komentirati.

Mala škola arhitekture - Prostor i ja

U Društvu arhitekata Zagreba održavaju se arhitektonske radionice za djecu zagrebačkih osnovnih škola. Radionice vode različiti arhitekti i arhitektonski uredi u suradnji s učiteljima likovne kulture.

Iz ciklusa

31.08.2012 - 31.08.2012
Počinje nastava i u Maloj školi arhitekture

23.05.2012 - 23.05.2012
Mala škola arhitekture u Osnovnoj školi Šestine

29.03.2012 - 29.03.2012
Mala škola arhitekture u Osnovnoj školi Šestine

20.03.2012 - 20.03.2012
Osvrt na radionicu I ja sam dio grada


 





Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:

 


Medijski partneri:

 

 


Donatori:



 



 

 


 



Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:



Partneri:



Medijski partneri:



Donatori:


  •  

 

Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2024 DAZ.