Vukić Feđa

Tvrtka:

Feđa Vukić, povjesničar umjetnosti, doktorirao je na području teorije dizajna na Univerzitetu u Ljubljani. Od 1994. godine predaje teoriju i povijest dizajna, na Studiju dizajna Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Od 1990. do danas objavio nekoliko stotina članaka u dnevnom i revijalnom tisku , te više studija i kritika u stručnim časopisima, kao i izvornih znanstvenih studija i radova u hrvatskoj i stranoj periodici. Takođe je objavio desetak knjiga na temu moderne arhitekture, dizajna i vizualnih komunikacija. Knjiga Stoljeće hrvatskog dizajna prevedena je 1997. godine i na engleski jezik, a prema knjizi bila je postavljena istoimena izložba u MGC Klovićevi dvori. Urednik je knjige Zagreb, modernost i grad i zbornika Od oblikovanja do dizajna, 2003. Autor znanstvenog istraživanja o povijesti oglašavanja u Hrvatskoj, koje je kao knjiga i izložba predstavljeno 2006. pod naslovom Umjetnost uvjeravanja, Oglašavanje u Hrvatskoj 1835-2005. Koautor knjige Croatian Design Now, s Victorom Margolinom 2008. Od kraja devedesetih istražuje identitete zajednica o kojoj temi objavljuje i znanstvene članke.

Vezane vijesti

19/11/2013 ARTUR

Identitet: Grad i regija

Pozivamo Vas da nam se pridružite na 2. radionici programa ARTUR (Arhitektura i turizam) u Dubrovniku, 26. studenog 2013. u hotelu Valamar Lacroma Dubrovnik u dvorani Elafiti u 9:30 sati, Babin kuk.


18/04/2012 Artur

Grad i arhitektura kao turistički proizvod

Društvo arhitekata Zagreba pokreće program pod nazivom Artur – arhitektura i turizam. Prvo događanje je u sklopu sajma Rexpo 19. i 20.04.2012. u Hypocentru s predavanjem i radionicom na temu Grad i arhitektura kao turistički proizvod. U nastavku saznajte što je world café forum i tko će predavati na Rexpo-u.


20/04/2011 urbanizam.zg

Topografija identiteta grada Zagreba

Okrugli stol i prezentacija studije Topografija identiteta grada Zagreba,  dr. sc. Feđe Vukića održat će se u četvrtak, 21. travnja, u 18 sati u prostorima Društva arhitekata Zagreba, Trg bana Josipa Jelačića 3/I, u organizaciji Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada i Društva arhitekata Zagreba. Sudionike okruglog stola doc. Igora Toša i Sonju Leboš moderirati će dr.sc. Daniela Angelina Jelinčić.



 





Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:

 


Medijski partneri:

 

 


Donatori:



 



 

 


 



Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:



Partneri:



Medijski partneri:



Donatori:


  •  

 

Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2024 DAZ.