Kučinac Teodora

Tvrtka:

Rođena 1961. godine u Osijeku. Diplomirala 1987. godine na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. Od 1987.-1988. članica tima zaduženog za arhitektonsko snimanje i izradu dokumentacije postojećeg stanja spomenika u kninskoj i drniškoj regiji u Republičkom zavodu za zaštitu spomenika kulture. Od 1988. u Hrvatskom restauratorskom zavodu sudjeluje, a kasnije i vodi snimanja i izradu dokumentacije postojećeg stanja, istraživanja, projektiranje i obnovu arhitektonskog nasljeđa (Stari grad Ozalj, crkva sv. Lovre u Požegi, crkva sv. Florijana u Varaždinu, crkva blažene djevice Marije u Remetincu, kapela sv. Jelene u Šenkovcu,
kapela sv. Petra u Novom Mjestu, uršulinski samostan u Varaždinu, kuća u Draškovićevoj 8 u Varaždinu, kapela sv. Benedikta u Gornjem Kraljevcu, zgrada Hrvatskog sabora u Zagrebu, bivši pavlinski smostan u Lepoglavi, crkva sv. Petra i Pavla u Šarengradu, portal stancije Franković Vlačić u Labinu, crkva sv. Georgija u Velikom Pogancu). Godine 1996. polaznik ICROM-ovog dvomjesečnog tečaja o arhitektonskim površinama u Mauerbachu (Austrija).

Popis referentnih radova:

Stručni članci
- Projekt uređenja pročelja crkve Blažene Djevice Marije u Remetincu kraj Novog Marofa, Godišnjak zaštite spomenika kulture Hrvatske 20, 1994., str. 47-58

Međunarodni skup
- Contetemporary use and creative manegment of manors, castles and villas, 2005 , Obnova stancije Franković-Vlačić u Dubrovi pokraj Labina (s Rosanom Nenadić)

Vezane vijesti

07/02/2012 Arhitektura i naslijeđe

Metodologija obnove pročelja povijesne arhitekture

U četvrtak 09.02.2012. u 18 sati u DAZ-u održan je četvrti ciklus programa Arhitektura i naslijeđe. Prvo predavanje iz ovog ciklusa održala je Teodora Kučinac na temu Metodologija obnove pročelja povijesne arhitekture. 

Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:

 


Medijski partneri:

 

 


Donatori:  

 


 Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:Partneri:Medijski partneri:Donatori:


  •  

 

Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2024 DAZ.