Rezultati

Prostor središta Trešnjevke

Autor/izvor: DAZ 23/12/2020

Objavljujemo rezultate natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja PROSTORA SREDIŠTA TREŠNJEVKE. Javno predstavljanje radova i razgovor Os-a s natjecateljima ODGAĐA SE za utorak, 5. siječnja 2021. godine, s početkom u 18:00h, zbog novonastale krizne situacije potaknute potresom u Petrinji. Online izložbu moguće je pogledati ovdje

Zbog epidemiološke situacije, javno izlaganje radova održat će se putem platforme ZOOM. 
 
Molimo sve zainteresirane za predstavljanje radova i razgovor OS-a s natjecateljima da nam se jave na mail daz@d-a-z.hr kako bismo im poslali podatke za prijavu putem ZOOM platforme.
 
 
GRAD ZAGREB I DRUŠTVO ARHITEKATA ZAGREBA (DAZ)
 
OBJAVLJUJU REZULTATE za Javni, opći, u jednom stupnju, anonimni, za realizaciju, I stupnja složenosti PROJEKTNI NATJEČAJ za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja PROSTORA SREDIŠTA TREŠNJEVKE.
 
Oznaka iz Plana nabave Raspisivača natječaja: 690-2020-EVV 
Registarski broj natječaja Hrvatske komore arhitekata: 104-20/ZG-UA/NJN 
 
RASPISIVAČ I INVESTITOR natječaja je Grad Zagreb, Trg Stjepana Radića 1, 10 000 Zagreb, OIB:6181789437; telefon: +385 1 6503788; e-mail: javna.nabava@zagreb.hr; www.zagreb.hr; odgovorna osoba: gradonačelnik Milan Bandić, dipl. politolog  
 
PROVODITELJ I ORGANIZATOR natječaja je DRUŠTVO ARHITEKATA ZAGREBA (DAZ), Trg bana J. Jelačića 3/I, 10 000 Zagreb, OIB:87490332083; telefon: +385 1 4816151; e-mail: natjecaji@d-a-z.hr; www.d-a-z.hr; odgovorna osoba: Tihomil Matković, dipl.ing.arh., predsjednik 
 
NATJEČAJNI ELABORAT S PROGRAMOM urbanističko-arhitektonskog natječaja i natječajnim podlogama izradila je  je Centralna perspektiva d.o.o., Damir Sekulić, mag.ing.arch., M.A.A.P. (ETSAM) ovlašteni arhitekt A 3997. Natječajni elaborat Raspisivač je stavio natjecateljima na raspolaganje u digitalnom obliku u Elektroničkom oglasniku javne nabave RH u Narodnim novinama (EOJN) te na mrežnim stranicama Društva arhitekata Zagreb (DAZ): www.d-a-z.hr (uz obaveznu registraciju te neograničen, izravan i besplatan pristup).
 
PREDMET NATJEČAJA je izrada idejnog urbanističko-arhitektonskog rješenja cjelokupnog prostora obuhvaćenog Programom Gradskog projekta Prostor središta Trešnjevke s naglaskom na inovativnim rješenjima, održivosti, urbanoj regeneraciji prostora te prostornoj integraciji zone obuhvata s Gradskom četvrti Trešnjevka-sjever. 
 
CILJ PROVEDBE JAVNOG NATJEČAJA je dobiti najbolje urbanističko-arhitektonsko idejno rješenje Prostora središta Trešnjevke kao podloge za urbanu obnovu prostora. Osobiti naglasak stavljen je na idejno rješenja niza budućih javnih prostora od planiranog novoformiranog Trešnjevačkog trga istočno od Tržnice Trešnjevka, samog prostora Tržnice Trešnjevka do prostora Javnog parka koji se nalazi južno od Tržnice. 
 
U propisanom roku, do četvrtka 15.12.2020. do 16:00 sati, na službenoj web stranici provoditelja natječaja, Društva arhitekata Zagreba, digitalno je predano 13 radova, a 2 su rada pristigla poslije roka. Natjecateljima je poslan mail potvrde predaje radova, s naznačenim datumom i satom predaje rada.
 
OCJENJIVAČKI SUD koji je djelovao u sastavu: Sanja Jerković, dipl.ing.arh., predstavnica raspisivača, predsjednica OS-a, Lea Pelivan, dipl.ing.arh., predstavnica provoditelja dopredsjednica, Sandra Jakopec, dipl.ing.arh., predstavnica provoditelja, Kata Marunica, dipl.ing.arh., predstavnica provoditelja, Damir Mioč, dipl.ing.arh., predstavnik provoditelja, Damir Sekulić, dipl.ing.arh., predstavnik raspisivača, zamjenik člana OS-a, na 6. plenarnoj sjednici održanoj 22.12.2020. većinom glasova donio je sljedeće odluke:
 
 
I. Nagrada u neto iznosu 192.000,00 kn dodjeljuje se radu pod brojem 04
 
Autori:
Frana Milaković, dipl.ing.arh.
Mihaela Maslać, mag.ing.arch.
 
Projektni tim:
Barbara Kaličanec, m.i.a.
Barbara Kulišić, m.i.a.
Niko Marasović, arch.tech.
 
Suradnici:
Juraj Pojatina, dipl.ing.građ., Studio Arhing d.o.o.
Marinko Zečević, dipl.ing.stroj. , Citara d.o.o.
Željko Mužević, univ.spec.aedif., Flamit d.o.o.
Vedran Vrabec, dipl.ing.građ.,Avoka-ing d.o.o.
Roman Krajcarz, m.i.a., DotViz Studio, vizualizacije
 
 
 
 
 
II. Nagrada u neto iznosu 120.000,00 kn dodjeljuje se radu pod brojem 15
 
Autor:
BIRO
Hrvoje Arbanas
Saša Košuta
Mario Kralj
Dora Lončarić
Vana Pavlić 
Mario Peko
 
 
 
 
 
III.Nagrada u neto iznosu 72.000,00 kn dodjeljuje se radu pod brojem 06
 
Autor:
ONDA ARHITEKTURA
Nika Dželalija
Bernardica Grubišić
Vedrana Moslavac
Marcela Ostroški
Krešimir Renić
 
 
 
 
 
IV.Nagrada u neto iznosu 57.600,00 kn dodjeljuje se radu pod brojem 13
 
Autor:
ARHIV arhitektura i urbanizam d.o.o.
Mislav Barada
Sven Belak
Petra Bigor
Sara Blekić
Ella Cahunek
Ivan Čilić
Antea Divić, 
Ema Gregurić
Yuin Jeong
Magdalena Jurišić
Sven Kartela
Toni Lončar
Stephanie Newcomb
Ela Ptiček
Martino Škara
Mirna Udovčić
Branka Vuković
Pero Vuković
 
 
 
 
 
V. Nagrada u neto iznosu 38.400,00 kn dodjeljuje se radu pod brojem 08
 
Autor:
Ivan Galić
 
Suradnici:
Dario Urban, dipl.ing.arh.
Robert Bodiš, dipl.ing.arh.
Karla Pribalić, stud.arh.
 
 
 
 
Detalje nagrađenih radova pogledajte ovdje.
 
 
Natječaj se provodi u temeljem članaka 327. - 331. Zakona o javnoj nabavi NN 120/16, te ostalim primjenjivim odredbama, kao i temeljem Pravilnika HKA, ukoliko iste nisu u suprotnosti sa Zakonom o javnoj nabavi NN 120/16. 
 
Projektni natječaj se provodi kao postupak koji može prethoditi postupku sklapanja ugovora o javnim uslugama u dogovoru s Raspisivačem (za potrebe javne nabave usluga) sukladno članku 327. stavku 1. ZJN 2016. po pojedinim fazama: 
- izrada nacrta urbanističkog plana uređenja 
- izrada projektno-tehničke dokumentacije za zgradu Tržnice Trešnjevka s okolnim kolno-pješačkim površinama 
- izrada projektno-tehničke dokumentacije za zone javnih namjena: Trešnjevački trg, Javni park, Park Zvonimira Milčeca i zona infrastrukturnih sustava Nova cesta – Ozaljska 
 
Procijenjena vrijednost ugovora o javnim uslugama, koji se planira naknadno sklopiti na temelju pregovaračkog postupka javne nabave bez prethodne objave iznosi najviše do 5.143.715,00 kuna neto (bez PDV-a) i obuhvaća izradu nacrta urbanističkog plana uređenja i cjelokupne projektno-tehničke dokumentacije po pojedinim fazama  (sukladno Pravilniku o standardu usluga Hrvatske komore arhitekata). 
 
Planirana okvirna sveukupna vrijednost izgradnje: 109.000.000 kn bez PDV-a. 
 
 
Za Ocjenjivački sud:
Branka Grgić, dipl.ing.arh.
tajnica natječaja
 
 
Dokumenti:
 

Ostalo

Članstvo

Programi Društva arhitekata Zagreba u 2024. godini/ Poziv na učlanjenje i obnovu članarina

18/03/2024
DAZ

 
Zahvaljujemo se svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaje te pozivamo nove članove na učlanjenje!

Konferencija

BUS 2024 – Budućnost ugodnog stanovanja

14/03/2024
DAZ
Trinaesta po redu konferencija za studente „BUS 2024 – Budućnost ugodnog stanovanja“ održava se u subotu, 16. ožujka 2024. na Rudarsko-geološko-naftnom fakultetu s početkom u 10 sati.

Webinar

Transformacija i jačanje konkurentnosti kulturnih i kreativnih industrija

12/03/2024
DAZ
U suradnji sa stručnjacima tvrtke PJR pozivamo članove na webinar, na kojemu će se predstaviti ključni elementi natječaja i pružiti odgovori na pitanja.

Festival

DANKAfilm

11/03/2024
DAZ
 U trećem izdanju DANKA festivala, 24satnog filmskog festivala, fokus je premješten s kazališta na film. Timovi su u 24 sata napisali, snimili, montirali i projicirali svoje kratke filmove, a jedna od lokacija na kojoj se snimalo bio je i prostor Društva arhitekata Zagreba.

GIO 2023

Godišnja izložba ostvarenja u 2023. – nominacije za UHA-ine nagrade

11/03/2024
DAZ
Na Godišnju izložbu ostvarenja hrvatskih arhitektica i arhitekata u 2023. godini prijavljeno je 68 radova: 58 ostvarenja i deset publicističkih i nakladničkih radova, a među nominiranima za nagradu ”NEVEN ŠEGVIĆ” za publicistički, kritički, znanstveno‐istraživački I teorijski rad na području arhitekture za 2023, nominiran je i DAZ-ov PODCAST - PREDNJI PLAN. 

Natječaj

Svjetska izložba EXPO 2025 u Osaki, Japan

06/03/2024
DAZ/UHA
Ministarstvo vanjskih i europskih poslova raspisuje, a UHA provodi arhitektonsko-dizajnerski natječaj za idejno multidisciplinarno rješenje hrvatskog nastupa na Svjetskoj izložbi EXPO 2025 u Osaki, Japan, s izradom projektne dokumentacije.

Nagrada

Objavljen Pozivni natječaj za dodjelu Nagrade „Vladimir Nazor“ za 2023. godinu

06/03/2024
DAZ
Ministarstvo kulture i medija objavilo je Pozivni natječaj za dodjelu Nagrada „Vladimir Nazor“ za najbolja umjetnička ostvarenja u Republici Hrvatskoj na području književnosti, glazbe, filma, likovnih i primijenjenih umjetnosti, kazališne umjetnosti te arhitekture i urbanizma za 2023. godinu. 

Događanje

Arhitekta Forum

05/03/2024
DAZ
U skladu sa misijom jačanja pozicije arhitektonske struke, časopis i podkast „Arhitekta“ organizuje dvodnevni događaj pod nazivom „Arhitekta Forum: Next Level“ (7. i 8. maja 2024. godine, u Beogradu, u MTS Dvorani).


 





Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:

 


Medijski partneri:

 

 


Donatori:



 



 

 


 



Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:



Partneri:



Medijski partneri:



Donatori:


  •  

 

Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2024 DAZ.