Competition for the urban-architectural concept design for the BADEL SITE redevelopment

STATUS Rezultati

COMPETITION TYPE ideas
one-stage
open
urban planning and architecture

DEADLINE 05.04.2012.

COMPETITION NUMBER 136-12-ZG-UA

FULL NAME Natječaj za izradu idejnog urbanističko-arhitektonskog rješenja za Blok Badel u ZagrebuINVESTITOR I RASPISIVAČ natječaja je GRAD ZAGREB, Zagreb, Trg Stjepana Radića 1, što ga zastupa gradonačelnik MILAN BANDIĆ, dipl. politolog, tel. 385 1 6101111

ORGANIZATOR I PROVODITELJ natječaja je DRUŠTVO ARHITEKATA ZAGREBA (DAZ) Trg bana J. Jelačića 3/I, Zagreb, koje zastupa predsjednik DAMIR LJUTIĆ, dipl.ing.arh., tel. 385 1 4816151

VRSTA NATJEČAJA
Javni, otvoreni, anketni, putem weba, u jednom stupnju i anonimni

SVRHA I CILJ natječaja je dobivanje kvalitetnog urbanističkog, oblikovnog, funkcionalnog i ekonomičnog rješenja koje će formirati novi moderan dio gradskog središta i doprinijeti vrijednosti šireg prostora, istovremeno podsjećajući na povijesni razvoj ovog prostora. U konačnici cilj natječaja je da prostor bloka postane novi čimbenik identiteta ovog dijela grada i središte odvijanja najznačajnijih poslovnih, turističko - ugostiteljskih i kulturno-umjetničkih događanja, ali i mjesto za kvalitetan život njegovih današnjih i budućih stanovnika.

Ovaj međunarodni natječaj se provodi u skladu s Pravilnikom o natječajima s područja arhitekture i urbanizma (NN 112/06) Udruženja hrvatskih arhitekata i Hrvatske komore arhitekata, te mu se dodjeljuje registarski broj natječaja, koji dodjeljuje Odbor za natječaje Hrvatske komore arhitekata.

Pravo sudjelovanja u svojstvu autora imaju sve stručne fizičke osobe, a pod stručnošću podrazumijevamo da je autor magistar struke ili diplomirani inženjer (VII/1 i više) u području arhitekture i urbanizma iz cijelog svijeta.

Članovi Ocjenjivačkog suda, njihovi zamjenici, članovi Tehničke komisije, sastavljač natječajnog programa, kao i njihovi bliski srodnici i suradnici svojim radom ne mogu sudjelovati na ovom natječaju.

Svaki od natjecatelja, pojedinac ili grupa, ima pravo sudjelovanja na ovom natječaju samo s jednim radom.

Natječaj i rezultati natječaja bit će objavljeni na web stranicama DAZ-a, na medunarodnim web portalima i u javnom tiskanom mediju (Vjesnik). Raspis i rezultati natječaja bit će objavljen u Elektroničkom oglasniku javne nabave u ˝Narodnim novinama“.

Zadnji komentari

 


DAZ programi u 2014:


 Potpora:

               

 

 

Zlatni sponzor:

 

 

Srebrni sponzori:

 

Brončani sponzori:

 

 

  

 

Sponzori:

 

 

 Partner:

Potpora:

  

 

Sponzori:

  

  

 Medijski partneri:

 

 Pokrovitelji:

 

   

    

 

Potpora:

 

 

Partneri:

    

 

 

 

Sponzori:

 

  

    

 

    

 

Medijski partneri: