EASA

Ususret RE:EASA-i 2018.

Autor/izvor: DAZ 16/10/2017

Prva aktivnost u obliku ITM-a (International Tutor's Meeting) odžat će se od 18.-22.10.2017. godine u Rijeci

Na ljeto 2018. godine Rijeka će ugostiti više od petsto studenata arhitekture i mladih arhitekata iz cijele Europe. Oni dolaze sudjelovati u EASA-i - godišnjem skupu europskih studenata arhitekture – zajedno s predstavnicima s ostalih kontinenata. EASA je najznačajnije međunarodno okupljanje mladih arhitekata koje se održava svako ljeto u drugoj državi od 1981. Godine.
Tijekom dvotjednog skupa, studenti će sudjelovati u trideset raznovrsnih radionica, u skladu s temom ovogodišnjeg susreta - RE:EASA.
 
RE:EASA će se baviti svim radnjama vezanim uz recikliranje i ponovnu upotrebu materijala i prostora, ali će i preispitivati naš odnos prema održivom razvoju i cikličnim procesima kreativnosti i razmišljanja. Cilj je RE:EASA-e pokazati da je umjesto povratka prirodi i okretanju od teške industrije potrebno pronaći nove načine iskoristivosti otpada i vrijednosti postojeće industrijske baštine. Istaknut će se važan problem suvremenog društva, rasipanje materijala, prostora, resursa i vremena.
 
Organizacijski tim RE:EASA-e već godinu dana radi na projektu, a bliži se i prva aktivnost u obliku ITM-a (International Tutor's Meeting), koji će se odžati od 18.-22.10.2017. godine u Rijeci. Sedamdesetak studenata arhitekture iz raznih zemalja, uglavnom sudionici prošlih EASA, imati će priliku upoznati grad Rijeku, razgledati potencijalne lokacije intervencija na samoj EASA-i, čuti predavanja stručnjaka na polju arhitekture i održivog razvoja, te sudjelovati na diskusijama s javnosti. Cilj je studentima zainteresiranima za ulogu voditelja radionica (tutora) EASA-e pružiti priliku da se upoznaju sa gradom iz prve ruke, razgovaraju s građanima i osjete duh prostora, kako bi tijekom EASA-e svojim radionicama mogli kvalitetno odgovoriti na probleme grada te ostvariti korisne promjene za sve stanovnike Rijeke.
 
Glavna lokacija skupa biti će kultni klub Palach, gdje će sudionici sudjelovati u predavanjima i raspravama. Također, sudionike ITM-a biti će moguće sresti po cijeloj Rijeci, zauzete upoznavanjem grada i pripremom radionica za sljedeće ljeto. Zainteresirani tutori programe radionica prijavljivati će početkom sljedeće godine, a organizacijski tim RE:EASA-e obaviti će izbor radionica nakon rasprava za javnost u kojima će građani moći doprinijeti procesu odluke. ITM Rijeka organiziran je uz podršku grada Rijeke, EPK 2020, Turističke zajednice grada Rijeke, Sveučilišta u Rijeci, Društva arhitekata Rijeka, Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu te uz suradnju nezavisnih Riječkih udruga Ri Rock i Molekula. Projekt RE:EASA uživa također i potporu Ministarstva kulture, Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva turizma, Društva arhitekata Zagreb, te časopisa Oris.
 
RE:EASA i sve pripremne aktivnosti će postati dio šireg kulturnog buđenja Rijeke unutar programa Europske prijestolnice kulture - Rijeka 2020: Port of Diversity. O EASA-i ste već imali priliku čitati krajem prošle godine, kada je na godišnjem zimskom sastanku predstavnika svih zemalja EASA-ine mreže, održanom u listopadu 2016. u Madridu, tim hrvatskih studenata Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu, u sastavu: Matej Antolković, Alma Antončić, Dora Gorenak, Enia Kukoč, Bruno Lang- Kosić, Vana Pavlić, Filip Pračić i Tijana Škrivanek, odabran u konkurenciji od pet timova za organizatore sljedeće EASA-e.
Pozivamo čitatelje da prate nastavak razvoja EASA-e 2018.
 
Više o aktivosti tima EASA Hrvatska koji organiziraju RE:EASA 2018. pratite na www.easacro.info, na našem instagram profilu https://www.instagram.com/easacro/ i našoj Facebook stranici www.facebook.com/easacro.
 
 
Organizacijski tim
 
Antiroom 2, Malta 2015
 
Highlight, Lithuania 2016

Rezultati

DOM ZA STARIJE DUBRAVA

30/08/2023

Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja DOMA ZA STARIJE DUBRAVA.

Rezultati

Prostor središta Trešnjevke

23/12/2020

Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja PROSTORA SREDIŠTA TREŠNJEVKE.

Rezultati

Dječji vrtić Brezovica

15/12/2020

Rezultati natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja ZGRADE DJEČJEG VRTIĆA U BREZOVICI.

  • Rezultati

    DOM ZA STARIJE DUBRAVA

    30.8.2023.

    Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja DOMA ZA STARIJE DUBRAVA.

  • Rezultati

    Prostor središta Trešnjevke

    23.12.2020.

    Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja PROSTORA SREDIŠTA TREŠNJEVKE.

  • Rezultati

    Dječji vrtić Brezovica

    15.12.2020.

    Rezultati natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja ZGRADE DJEČJEG VRTIĆA U BREZOVICI.



 





Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:

 


Medijski partneri:

 

 


Donatori:



 



 

 


 



Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:



Partneri:



Medijski partneri:



Donatori:


  •  

 

Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2024 DAZ.