Natječaj

Think Space: rok za ranu kotizaciju

Autor/izvor: DAZ 03/10/2011

Podsjećamo vas da je utorak 4. listopada 2011 zadnji dan za prijavu na sudjelovanje u natječaju Moralne granice po povoljnijoj natječajnoj pristojbi od 220 kuna (30 eura), a u razdoblju od 5. do 28. listopada pristojba će iznositi 330 kuna (45 eura).

Na natječaj se možete prijaviti i uplatiti pristojbu putem interneta na stranicama Think Space programa, a svoje radove možete predati i kasnije do 28. listopada 2011. do podneva.

Autore projekata i projekte koji su pobijedili na prošlom natječaju Ekološke granice predstavili smo na na stranicama u prozoru Rezultati natječaja (Competition Results), Upoznajte Mirandu Römer Luna, Massimiliana Orzia, Pabla Rosa, Anirudh Dhawan R Ani, Jili Huang, Maurina Brice and Laurenta Dubuisa, dobitnike nagrada i  posebnih priznanja. Čestitamo im još jednom!

Veselimo se radovima u četvrtom i posljednjem natječaju ovogodišnjeg programa Misli prostor/ Think Space na temu Moralnih granica koji će ponuditi prijedloge novih, modernih i ostvarivih utopija.

Za dodatna pojašnjenja ili informacije vezane uz natječaj, slobodno nas kontaktirajte na info@think-space.org

Moralne granice

Nesavršene dužnosti: Ostvarive utopije

 
Hrvoje Njirić, osnivač zagrebačkog ureda svjetskog glasa njiric+arhitekti i gostujući predavač na arhitektonskim školama diljem svijeta, koncipirao je natječaj Moralne granice, koji ovaj put pred natjecatelje postavlja izazov da radikalno istraže današnju situaciju, nadilazeći stereotipe, uzorke i tipologije koje su se pokazale nedjelatnima, istovremeno ispunjavajući svoju nesavršenu dužnost urbanih agenata u potrazi za moralno različitim okvirima nekih ostvarivih utopija.
 
Što su zgrade više, to je moral niži.
Noel Coward, engleski dramatičar (1899-1973)
 
Razvoj tržišne ekonomije u posljednjim desetljećima rezultirala je potpunim isključenjem arhitekata kao vjerodostojnih promicatelja javnog interesa. “Faustovska nagodba”, kako ju je Koolhaas nazvao, općeprihvaćena i od strane samih arhitekata, promaknula ih je u članove sistema zvijezda, učinivši njihov rad sve vidljivijim u medijima, ali uklonivši autore postepeno iz procesa odlučivanja te umanjivši ozbiljno njihovu ulogu u javnom životu.

Želimo li danas promišljati arhitekturu kao društveni projekt, potrebna nam je podrška, više nego ikada. Ako vjerujemo da je to ponovno moguće, moramo odgovoriti na neka pitanja. Kako ponovno stvoriti neku vrstu idealizma kao nužan uvjet, čak i ako je provizoran, simuliran ili privremen? Koje sile možemo mobilizirati kako bismo ojačali slab odjek u javnom sektoru? Kako ponovno zadobiti povjerenje društva? Kako se odnositi prema nejasnim moralnim granicama naše discipline? I konačno, kako artikulirati prve utopije 21. stoljeća i koliko uopće uvjerljive one mogu biti?
Hrvoje Njirić

 

Rokovi

Rok za predaju radova na natječaj Moralnih granica je
28 listopada 2011 (Pet), 12:00, CET
a rezultati će biti objavljeni 6. studenoga 2011 na službenim stranicama programa Misli prostor / Think Space.
 

Nagrade

1.nagrada 1000 €
2.nagrada 700   €
3.nagrada 350   €
 
Medijski pokrovitelj ORIS osigurao je i ORIS paket koji uključuje godišnju pretplatu na Oris - časopis za kulturu i arhitekturu te slobodan ulaz na Dane Orisa u listopadu 2011. u Zagrebu za sve nagrađene tijekom 4 natječaja.
 
Natječajni zadatak i informacije za sudionike možete naći ovdje.
 
Za dodatna pojašnjenja ili informacije vezane uz natječaj, slobodno nas kontaktirajte na info@think-space.org
 
Pozivamo Vas da se pridružite programu i sudjelujete u aktualnom natječaju Moralne granice.

 

Rezultati

Prostor središta Trešnjevke

23/12/2020

Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja PROSTORA SREDIŠTA TREŠNJEVKE.

Rezultati

Dječji vrtić Brezovica

15/12/2020

Rezultati natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja ZGRADE DJEČJEG VRTIĆA U BREZOVICI.

Rezultati

Poslovna zgrada Hrvatske Lutrije

25/11/2020

Rezultati natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja Poslovne zgrade Hrvatske Lutrije uz Aveniju Dubrovnik u Zagrebu

Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:

 


Donatori: