Film

The Competition

Autor/izvor: DAZ 13/01/2015

The Competition je dokumentarni film redatelja Angela Borrega Cuberoa koji daje jedinstven, neposredan, ponekad i komičan dojam o tome kako tako zvani starhitekti sudjeluju u pozivnom natječaju za nacionalni muzej u Andori.

2009. godine španjolski arhitekt Angel Borrego Cubero dobio je zadatak kamerom dokumentirati natječaj za Nacionalni muzej Andore. Na pozivnom natječaju sudjelovali su isključivo dobitnici Pritzker nagrada: Dominique Perrault, Frank Gehry, Jean Nouvel, Norman Foster, Zaha Hadid. Dokumentarni film „The Competition“ prati svakog od njih, kao i rad ocjenjivačkog suda. Razotkrivajući pozadinu rada na natječajima, način rada, utjecaje kao i funkcioniranje projektnog tima pojedinih natjecatelja, film je jedinstven u demistifikaciji kreativnih arhitektonskih proces prikazujući i stresne i komične situacije, diskusije, skiciranje, modeliranje i sve ono što je svakom arhitektu koji je ikad sudjelovao na nekom arhitektonskom natječaju dobro poznato.

„The Competition“ je premijerno prikazan još 2012, no od onda je dva puta premontiran i trenutno počinje njegova distribucija u Europi. Nadamo se da ćemo imati priliku vidjeti film i u nekom od hrvatskih kina.Trailer filma The Competition pogledajte ovdje.

Damir Sekulić

 

Rezultati

Prostor središta Trešnjevke

23/12/2020

Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja PROSTORA SREDIŠTA TREŠNJEVKE.

Rezultati

Dječji vrtić Brezovica

15/12/2020

Rezultati natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja ZGRADE DJEČJEG VRTIĆA U BREZOVICI.

Rezultati

Poslovna zgrada Hrvatske Lutrije

25/11/2020

Rezultati natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja Poslovne zgrade Hrvatske Lutrije uz Aveniju Dubrovnik u Zagrebu

Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:

 


Donatori: