Predavanje

Predavanje Neila Poultona u Gliptoteci

Autor/izvor: HDD 27/09/2011

U utorak 27. rujna s početkom u 18 sati, u sklopu izložbe Francuski produkt dizajn, predavanje o svom radu održat će dizajner Neil Poulton. Poulton je jedan od autora zastupljenih na izložbi, a ovom će prilikom pokušati prikazati širi kontekst svog rada te svoj razvojni put kao produkt dizajnera. Predavanje će se održati u Gliptoteci HAZU, a nakon toga slijedi i javni dijalog s hrvatskim produkt dizajnerom Filipom Gordonom Frankom.

Neil Poulton je produkt dizajner rođen 1963. u Škotskoj, ali od devedesetih godina kontinuirano živi i radi u Parizu gdje kreira i razvija predmete namijenjene industrijskoj proizvodnji koji su mu donijeli brojne međunarodne nagrade u području dizajna. Naročito su visoko valorizirani njegovi radovi u području rasvjete i visoke tehnologije, a usko je povezan s brendovima kao što su LaCie, Artemide, Megalit i Atelier Sedap. Projekt s kojim se istaknuo nakon studija u Edinbourghu i Milanu bio je Ageing pens iz 1989., pisaljke koje stare, odnosno mijenjaju boju i oblik vremenom i uporabom. Taj rad izlagan je u institucijama kao što su Victoria and Albert Museum u Londonu, Centar Georges Pompidou u Parizu i Axis Gallery u Tokiju.

Neil Poulton primio je brojne nagrade među kojima i sedam Etoiles de l'Observeur du Design, priznanja koja se dodjeljuju upravo u sklopu izložbe i natjecanja koje je, u skromnijem obliku, predstavljeno u Zagrebu pod imenom Izložba francuskog dizajna.
 
Predavanje će se održati na engleskom jeziku, a ulaz je besplatan. Više o izložbi Francuski produkt dizajn u Gliptoteci možete naći ovdje.

 

Rezultati

Prostor središta Trešnjevke

23/12/2020

Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja PROSTORA SREDIŠTA TREŠNJEVKE.

Rezultati

Dječji vrtić Brezovica

15/12/2020

Rezultati natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja ZGRADE DJEČJEG VRTIĆA U BREZOVICI.

Rezultati

Poslovna zgrada Hrvatske Lutrije

25/11/2020

Rezultati natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja Poslovne zgrade Hrvatske Lutrije uz Aveniju Dubrovnik u Zagrebu

Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:

 


Donatori: