Izložba

Jednog dana u budućnosti

Autor/izvor: DAZ 12/10/2011

Od 6.10. do 16.10. ove godine u Bordeauxu se održava bijenale EVENTO 2011 s motom Umjetnost za urbanu (r)evoluciju pod umjetničkim vodstvom Michelangela Pistoletta. Na festivalu je predstavljena izložba i kratka priča Once upon a future (Jednog dana u budućnosti) koju su osmislili kolektiv STEALTH.unlimited i Emil Jurcan iz Pulske grupe.

Once upon a future bavi se vizijom grada Bordeauxa u 2030. godini kada se predviđa da će grad doseći brojku od milijun stanovnika. Priča prati deset tisuća stanovnika Islanda, fiktivnih izbjeglica koji dolaze do Bordeauxa i tamo se naseljavaju. Dolaskom otkrivaju da su u gradu aktivne lokalne građanske inicijative koje su uključene u osmišljavanje i građenje naselja, radnih mjesta, zajedničkih prostora i produkciju energije.

Ova socijalna-fikcija je uobličena u 80-metarski mural koji sadrži vizualnu interpretaciju priče raznih grafičkih dizajnera.
Izložbu su postavili kustosi Ana Dzokici i Marc Neelen (STEALTH.unlimited) s Emilom Jurcanom (Pulska grupa) uz suradnju s Centrom za arhitekturu Arc en rêve.

Više o bijenalu EVENTO 2011 ovdje.
Rezultati

Prostor središta Trešnjevke

23/12/2020

Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja PROSTORA SREDIŠTA TREŠNJEVKE.

Rezultati

Dječji vrtić Brezovica

15/12/2020

Rezultati natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja ZGRADE DJEČJEG VRTIĆA U BREZOVICI.

Rezultati

Poslovna zgrada Hrvatske Lutrije

25/11/2020

Rezultati natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja Poslovne zgrade Hrvatske Lutrije uz Aveniju Dubrovnik u Zagrebu

Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:

 


Donatori: