''Zeleni'' forum

Greenvest – puna podrška razvoju 'zelenog' gospodarstva

Autor/izvor: DAZ 25/09/2012

Od 25. do 27. listopada u The Regent Esplanade Zagreb u Zagrebu, Mihanovićeva 1, održavaju se prvi međunarodni B2B događaj pod nazivom "GREENVEST 2012: INVEST IN GREEN CROATIA Međunarodni gospodarsko-investicijski dani i sajam razvoja, proizvodnje i investicija u zelenom gospodarstvu". Savez za energetiku Zagreba okuplja predstavnike međunarodnih i domaćih državnih i gradskih institucija, veleposlanstava, međunarodne i domaće gospodarstvenike te investitore.

Pristupni proces Republike Hrvatske Europskoj uniji i međunarodni gospodarski trendovi hrvatskom gospodarstvu donose niz izazova, ali i mogućnosti za razvoj. Energetika – obnovljivi izvori energije, energetska učinkovitost, inteligentni sustavi i procesi, informatičke tehnologije, tehnologije reciklaže i proizvodi od recikliranih materijala, "zelena" gradnja, "zeleni" turizam, eko inovacije, eko poljoprivreda, "zelene" uslužne djelatnosti samo su neki od sektora s visokim razvojnim potencijalom uzimajući pritom u obzir prostornu i cjelovitu resursnu osnovu Republike Hrvatske.

"Zeleni" razvoj temelj je novih gospodarskih kretanja Europske unije i drugih razvijenih zemalja svijeta. Sve veći broj gospodarskih subjekata svoje poslovanje preusmjerava ili ustrojava prema nekim od navedenih djelatnosti kako bi postali održiviji te povećali svoju konkurentnost na domaćem i međunarodnom tržištu. Takav pristup istraživanjima, razvoju i proizvodnji postaje sve traženiji i među krajnjim potrošačima.

"Međunarodni gospodarsko-investicijski dani i sajam razvoja, proizvodnje i investicija u zelenom gospodarstvu" prvi je susret ove vrste u Republici Hrvatskoj namijenjen pružanju pune podrške razvoju "zelenog" gospodarstva.
Planirani su susreti državnih dužnosnika i predstavnika međunarodnih institucija s gospodarstvenicima, predstavljanja razvojnih i proizvodnih projekata i programa, predstavljanja "zelenog" portfelja međunarodnih i domaćih pravnih osoba te predstavljanja veleposlanstava, banaka, agencija, investitora i područja investicijskih interesa za Republiku Hrvatsku.

Cilj ovog događaja je raspraviti otvorena pitanja razvoja 'zelenog' gospodarstva u Republici Hrvatskoj, detektirati izazove i definirati perspektivu razvoja 'zelenog' gospodarstva te privatnih projekata i projekata javno-privatnog partnerstva, kao i raspraviti mogućnosti otvaranja novih proizvodnih kapaciteta i radnih mjesta u području "zelenog" gospodarstva.

Osim toga, namjera je događaja raspraviti pitanja o perspektivi domaćih i stranih investicija, a u dijelu predstavljanja projekata međunarodnim investitorima, domaćih i međunarodnih kompanija te veleposlanstava, banaka, agencija, investitora i područja investicijskih interesa za poduzetničke projekte, namjera je pružiti sveobuhvatne informacije o 'zelenim' uslugama, proizvodima, visokim tehnologijama, industrijskoj proizvodnji, pitanjima investicijskog ulaganja, potražnji međunarodnih investicija te pružiti informacije o ulozi i mogućnostima veleposlanstava, banaka i agencija u investicijskim kretanjima. Konačno, cilj događanja je, sa stajališta investitora, gospodarstvenicima predstaviti njihova interesna područja, vrste i visine ulaganja te opće uvjete investiranja.

Područja ovogodišnjih gospodarsko-investicijskih dana i sajma razvoja, proizvodnje i investicija u zelenom gospodarstvu su energetika - obnovljivi izvori energije, energetska učinkovitost, inteligentni sustavi i procesi, informatičke tehnologije, tehnologije reciklaže i proizvodi od recikliranih materijala, "zelena" gradnja, "zeleni" turizam, eko inovacije, eko poljoprivreda i "zelene" uslužne djelatnosti.

"GREENVEST 2012: INVEST IN GREEN CROATIA – Međunarodni gospodarsko-investicijski dani i sajam razvoja, proizvodnje i investicija u zelenom gospodarstvu" održavaju se s misijom pune podrške razvoju "zelenog" gospodarstva, razvoju obrtništva, malog i srednjeg poduzetništva, otvaranju novih radnih mjesta i povećanju konkurentnosti ovoga sektora na jedinstvenom europskom tržištu, a strogo definirani uvjeti sudjelovanja (predstavljanja, izlaganja...) ovaj će događaj svrstati u popis vodećih gospodarskih događaja godine.
 

Više:
Greenvest
 

Rezultati

DOM ZA STARIJE DUBRAVA

30/08/2023

Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja DOMA ZA STARIJE DUBRAVA.

Rezultati

Prostor središta Trešnjevke

23/12/2020

Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja PROSTORA SREDIŠTA TREŠNJEVKE.

Rezultati

Dječji vrtić Brezovica

15/12/2020

Rezultati natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja ZGRADE DJEČJEG VRTIĆA U BREZOVICI.

  • Rezultati

    DOM ZA STARIJE DUBRAVA

    30.8.2023.

    Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja DOMA ZA STARIJE DUBRAVA.

  • Rezultati

    Prostor središta Trešnjevke

    23.12.2020.

    Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja PROSTORA SREDIŠTA TREŠNJEVKE.

  • Rezultati

    Dječji vrtić Brezovica

    15.12.2020.

    Rezultati natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja ZGRADE DJEČJEG VRTIĆA U BREZOVICI.



 





Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:

 


Medijski partneri:

 

 


Donatori:



 



 

 


 



Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:



Partneri:



Medijski partneri:



Donatori:


  •  

 

Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2024 DAZ.