Natječaj

Dizajnirajte stanicu za brzo punjenje električnih vozila

Autor/izvor: DAZ 28/10/2012

HEP-Opskrba d.o.o. u suradnji s Gradom Zagrebom raspisuje, a Hrvatsko dizajnersko društvo provodi pozivni natječaj za dizajn prve ELEN stanice za brzo punjenje električnih vozila.

Pozivamo dizajnere i interdisciplinarne timove da prijave interes za sudjelovanje u konkurenciji za pozvane autore / timove

Na temelju pristiglih prijava, Ocjenjivački sud natječaja odabrat će 5 autora i/ili timova koji će biti pozvani raditi na idejnim rješenjima uz obeštećenje u slučaju da ne osvoje niti jednu od tri nagrade.

Za prijavu u konkurenciju za pozvane autore/timove potrebno je poslati svoje reference i opis radnog tima te portfolio od najviše pet relevantnih radova do 5. studenog 2012. do 24 sata na adresu s naslovom 'HEP – pozovite nas'. U tekstu poruke navedite ime, adresu i telefonski broj autora, odnosno predstavnika kreativnog tima koji želi sudjelovati na Natječaju. Radove prikažite u jednom PDF dokumentu, ne većem od 5 MB.

Rok za iskazivanje interesa za sudjelovanje u natječaju je 5. studenog 2012. do 24 sata

Usmeni brifing natječaja za odabrane pozvane natjecatelje bit će 16. studenog 2012., a rok za primanje natječajnih radova je 15. prosinca 2012.do 19 sati.

Pozvani natjecatelji imat će obavezu konzultiranja s razvojnim timom HEP-Opskrbe d.o.o. i predstavnicima Grada Zagreba te stalnu otvorenu mogućnost komunikacije s HEP-Opskrbom d.o.o. zbog razmjene podataka i informiranog rada na rješenjima.

Tema i cilj natječaja

HEP Opskrba d.o.o. u suradnji s Gradom Zagrebom postavit će prve dvije ogledne ELEN stanice za brzo punjenje električnih vozila u Zagrebu na parkiralištu ispred upravne zgrade HEP-a, na adresi Ulica grada Vukovara 37, a drugu ispred poglavarstva Grada Zagreba na adresi Trg Stjepana Radića 1 u Zagrebu. U sljedećoj fazi, HEP- Opskrba d.o.o. planira razvoj javne infrastrukture za punjenje električnih vozila te povezivanje s europskom infrastrukturom.

Cilj natječaja je usvajanje idejnog rješenja za prvu ELEN stanicu za brzo punjenje električnih vozila, koje će služiti kao podloga za izvedbeno rješenje i izradu projektne dokumentacije. Ovo idejno rješenje primijenit će se na sve ostale stanice za punjenje električnih vozila koje će se postaviti u Republici Hrvatskoj.

Zadatak je osmisliti idejno rješenje prve ELEN stanice za brzo punjenje električnih vozila u Zagrebu, na raspoloživoj površini od dva parkirna mjesta, odnosno maksimalnih dimenzija 5 x 5 x 5 m. Stanica će sadržavati postojeći uređaj za punjenje, a predmet rada je konstrukcija natkrivena fotonaponskim panelima, nositelji identifikacijskih oznaka stanice i svjetlosni stupovi.

Projektni zadatak natječaja i sve radne podloge bit će dane na raspolaganje pozvanim natjecateljima prije usmenog brifinga, a na usmenom brifingu natjecatelji će moći obići lokaciju s razvojnim timom HEP-a.

Sažetak uvjeta za sudjelovanje

Na natječaju mogu sudjelovati dizajneri ili interdisciplinarni timovi vođeni od strane dizajnera, pri čemu se savjetuje da jedan od suradnika bude arhitekt.
Ocjenjivački sud natječaja odabrat će 5 dizajnera i/ili timova koji će biti pozvani raditi na natječajnom zadatku i kojima će se, u slučaju da ne osvoje niti jednu nagradu, isplatiti obeštećenje za rad u iznosu od 10.000 kn neto.

Natječaj je počeo 27. listopada 2012. objavom poziva za iskazivanje interesa za sudjelovanje na internetskim stranicama HDD-a i HEP-a i u sredstvima javnog priopćavanja. Kompletna natječajna dokumentacija (Tehnička dokumentacija, Prijavnica, Poziv zainteresiranima na usmeni brifing) bit će poslana pozvanim natjecateljima prije usmenog brifinga.

TERMINI I ROKOVI
27.10. objava poziva za iskazivanje interesa za sudjelovanje
05.11. do 24 sata rok za primanje prijava u konkurenciju za pozvane timove
do 09.11. odabir pozvanih natjecatelja
16.11. održavanje usmenog brifinga
15.12. do 19 sati rok za predaju natječajnih radova
18.12. ocjenjivački sud završava s radom
siječanj 2013. – objava rezultata natječaja

NAGRADE
Dodjeljuju se tri novčane nagrade. Ukupni fond nagrada iznosi 100.000,00 kn bruto, a raspodijeljen je na sljedeći način:

1. nagrada 50.000 kuna bruto
2. nagrada 30.000 kuna bruto
3. nagrada 20.000 kuna bruto

Autor rada usvojenog za realizaciju obvezuje se u suradnji s razvojnim timom HEP Opskrbe d.o.o. i predstavnicima Grada Zagreba sudjelovati u izradi izvedbene tehničke dokumentacije što će se regulirati posebnim ugovorom između Raspisivatelja i Autora. Raspisivatelj se također obvezuje isticati ime nagrađenog autora u svim objavama i promotivnim materijalima.


1. Sonja Tadej, d.i.a.
2. Filip Despot, magistar produkt dizajna
3. Gordana Golik, magistra produkt dizajna
4. Nada Podnar, dipl.oec.
5. Silvije Novak, prof.

Postavljanje pitanja
Zainteresirani za sudjelovanje u natječaju mogu slati svoja pitanja na adresu.
 

Rezultati

DOM ZA STARIJE DUBRAVA

30/08/2023

Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja DOMA ZA STARIJE DUBRAVA.

Rezultati

Prostor središta Trešnjevke

23/12/2020

Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja PROSTORA SREDIŠTA TREŠNJEVKE.

Rezultati

Dječji vrtić Brezovica

15/12/2020

Rezultati natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja ZGRADE DJEČJEG VRTIĆA U BREZOVICI.

  • Rezultati

    DOM ZA STARIJE DUBRAVA

    30.8.2023.

    Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja DOMA ZA STARIJE DUBRAVA.

  • Rezultati

    Prostor središta Trešnjevke

    23.12.2020.

    Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja PROSTORA SREDIŠTA TREŠNJEVKE.

  • Rezultati

    Dječji vrtić Brezovica

    15.12.2020.

    Rezultati natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja ZGRADE DJEČJEG VRTIĆA U BREZOVICI.



 





Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:

 


Medijski partneri:

 

 


Donatori:



 



 

 


 



Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:



Partneri:



Medijski partneri:



Donatori:


  •  

 

Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2024 DAZ.