Izložba

Animal Architecture

Autor/izvor: kulturpunkt.hr 04/07/2011

Talijanski autor Massimo Premuda pulskoj će se publici predstaviti samostalnom izložbom Animal Architecture koja je otvorena u petak, 1. srpnja, u MMC Luka u Puli. Izložbu možete pogledati do 14. srpnja.

Kustos Daniele Capra na izložbi je okupio umjetnikove recentne radove koji se bave pretpostavkom stambene arhitekture za male kućne ljubimce -pets, s kojima običavamo dijeliti stan. Želja za životom u sigurnom i udobnom ambijentu, jedna je od primarnih potreba čovjeka, a istovremeno je to i potreba koja karakterizira cijeli životinjski svijet. No, može li se zahtijevati pravo na stanovanje i za urbani životinjski svijet? Posebice, kako je moguće garantirati dostojanstven i ugodan život, prilagođen njihovim potrebama?

Fotografije, video radovi i mikroinstalacije talijanskog autora iz Trsta svjedoče tako o potrebi suvremenog društva za promišljanjem životinjske arhitekture, u sučeljavanju u kojem se estetski modeli i ponašanje životinja i ljudi toliko preklapaju  da gotovo prelaze u hibrid.

Više pročitajte na kulturpunkt.hr

Rezultati

Prostor središta Trešnjevke

23/12/2020

Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja PROSTORA SREDIŠTA TREŠNJEVKE.

Rezultati

Dječji vrtić Brezovica

15/12/2020

Rezultati natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja ZGRADE DJEČJEG VRTIĆA U BREZOVICI.

Rezultati

Poslovna zgrada Hrvatske Lutrije

25/11/2020

Rezultati natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja Poslovne zgrade Hrvatske Lutrije uz Aveniju Dubrovnik u Zagrebu

Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:

 


Donatori: