DZA 2012

Andrijević, Barić, Dombi i Kondža na Danima zagrebačke arhitekture

Autor/izvor: DAZ 16/05/2012

Predstavljamo vam program i goste arhitekte koji će prezentirati svoje projekte na Danima zagrebačke arhitekure. Ovogodišnji Dani održavaju se od 29. svibnja do 02. lipnja 2012. s temom stambene arhitekture na početku 21. stoljeća. U petak 01.06. u Gliptoteci je svečano otvorenje gdje će biti prezentirano 10 projekata, između ostalih i Ban centar, autora Svebora Andrijevića, Otta Barića i Senke Dombi te stambena zgrada u Tuškanovoj ulici, arhitekta Nenada Kondže.

Tokom Dana zagrebačke arhitekture planiran je obilazak istaknutih stambenih ostvarenja na području grada Zagreba, prezentaciju objekata od strane samih autora ili vodiča, predavanja i diskusija na temu stanogradnje, radionice, okrugle stolove, uz svečano otvorenje Dana zagrebačke arhitekture.

Preliminarni program (klikom na poveznicu otvara se program u novom prozoru)

Prijavu je potrebno poslati na e-mail: sanja.bezuh@d-a-z.hr do 28.05.2012. do 16:00 sati.
Prijava sadrži: ime i prezime, naziv i OIB tvrtke ili organizacije, događanje i dan na koji se prijavljujete, broj telefona i e-mail adresu.

Kotizacija za obilazak autobusom u subotu 02.06.2012. iznosi 100 kn, a ostala događanja u sklopu Dana zagrebačke arhitekture su besplatna.

Sudjelovanje na Danima zagrebačke arhitekture uvršteno je u sustav Stalnog stručnog usavršavanja Hrvatske komore arhitekture.

Sudjelovanje se boduje po danima:
utorak, 29.05.2012. predavanja i diskusija - 2 boda
srijeda 30.05.2012. radionica, predavanja i okrugli stol - 8 bodova
četvrtak 31.05.2012. radionica, predavanja i okrugli stol - 8 bodova
petak 01.06.2012. prezentacije i svečano otvorenje - 1 bod

subota 02.06.2012. - sudionici obilaska objekata uz stručno vodstvo mogu ostvariti još 2 boda kao individualni SSU

Stambeno poslovna građevina Ban centar
Autori: Svebor Andrijević, Otto Barić, Senka Dombi



Svebor Andrijević
 rođen je u Zagrebu 1969. godine, gdje je i diplomirao na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1998. U periodu od 2002. do 2006. predaje na kolegiju Crtanje I i II i Plastično oblikovanje, a od 2005. asistent je na kolegijima Katedre za urbanizam na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. 2006. otvara vlastiti arhitektonski ured Arhitektura Svebor Andrijević. Sudjeluje na nizu urbanističko-arhitektonskih natječaja gdje osvaja više nagrada, između ostalog 3 prve nagrade. Projekte izlaže na Zagrebačkom salonu arhitekture i na UHA-inim izložbama realizacija. Od važnijih projekata ističu se: Upravna zgrada i centralno logističko skladište Ledo d.d. Čavićeva, Zagreb, 2007. (s A. Hemerich Gabrić), Uređenje pješačke zone u Tovarniku, 2010. (s J. Zmaić), Stambeno-poslovna zgrada „Ban Centar”, Cesarčeva, Zagreb, 2011. (sa S. Dombi i O. Barić), Vodospremnik s multifunkcionalnom dvoranom, Zabok, 2011. (s J. Zmaić), Stambeno naselje na Jordanovcu, Zagreb, 2011. (s L. Korlaet i J. Zmaić).



Otto Barić 
rođen je 1958. u Zagrebu. Diplomirao je 1983. god. na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Tijekom studija (1981.) sudjelovao na ILA&UD Međunarodnom laboratoriju za arhitekturu i urbanizam u Urbinu, Italija. Trenutno vodi projektni biro Arhitektura Tholos Projektiranje s cca. 20 zaposlenih u Zagrebu. Značajnije realizacije: niz interijera i obiteljskih kuća u Zagrebu, Splitu, Novom Mestu, Karlovcu; interijeri robnih kuća u Sofiji, Reykjaviku, Helsinkiju, Linzu i Beču; niz stambenih i poslovnih objekata u Zagrebu, Leipzigu, Chemnitzu i Weissenfelsu; rekonstrukcija Hotela Esplanade u Zagrebu i hotela Astoria i Palme u Opatiji; Trgovački centar City Centar One u Zagrebu (2006.); IGH toranj, Zagreb – natječaj, 1. nagrada (2007.); Zagreb Tower poslovni neboder u Zagrebu (2007.); Stambeno poslovna zgrada Ban centar, Zagreb – pozivni natječaj, (2007.) 1. nagrada (sa S.Andrijević i S. Dombi); Obiteljska kuća Basaričekova – pozivni natječaj – 1.nagrada (2008.); Shopping Centar East Zagreb (2009.).

Senka Dombi rođena je  1973. godine. Diplomirala je na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu 1998. god. u klasi prof. Ines Filipović na temu donjogradski blok i interpolacija u Zagrebu. Sudjeluje na urbanističko-arhitektonskim natječajima i osvaja prvu nagradu za Stambeno-poslovnu zgradu „Ban Centar”, Cesarčeva, Zagreb, 2011. (sa S. Andrijević i O. Barić) te za rekonstrukciju hotela Opatija, Opatija, 2006 (s Ottom Barićem). Od važnijih projekata i realizacija izdvajaju se: Projekt Interspara u sklopu shopping centra CCZ, Zagreb; Siemens poslovna zgrada, Zagreb, 2005; Centar Maček, Zagreb (2002-2005), Rekonstrukcija hotela "Astoria", Opatija; Robna Kuća "Paris Gallery", Dubai; Siemens, Poslovna Zgrada, Beograd; MONT FORNO BALE, hotel & golf resort, Bale; Guinness Storehouse, Dublin, 2000.; Turističko rekreacijski centar i marina PORTO MARICCIO RESORT, Barbariga, 2000; Robna kuća BEGENDIK, Ankara, 2000; Duty Free Shops, Istanbul Airport, Turska, 1999.

Stambeno poslovna zgrada na uglu Banjavčićeve i Tuškanove
Autor: Nenad Kondža (Studio A)



Nenad Kondža
rođen je u Zadru 1955. godine. Diplomirao je na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu 1980. Pohađao je Majstorsku radionicu arhitekta Drage Galića. Apsolvirao je na poslijediplomskom studiju Graditeljsko nasljeđe u Splitu 1987. godine. Godine 1992. osniva s partnerima Studio A. U više navrata član je Izvršnog odbora DAZ-a i Predsjedništva UHA-e, Odbora razreda arhitekata HKAIG, predsjednik odbora za cjenik usluga Razreda arhitekata, dopredsjednik UHA-e i predsjednik Stručnog savjeta UHA-e. Dobitnik je niza nagrada na domaćim i međunarodnim arhitektonskim natječajima. Nosilac je Priznanja 23. zagrebačkog salona za obnovu zagrebačkih pročelja za podizanje svijesti o spomeničkoj baštini kreativnom obnovom gradskog spomeničkog inventara. Nagradu “Bernardo Bernardi” dobio je 2001. za uređenje prizemlja i dijela podruma Glavne pošte u Jurišićevoj u Zagrebu. Nominiran je za nagradu Bernardo Bernardi za rekonstrukciju i dogradnju poslovne zgrade Plinacro u Zagrebu te za nagradu Mies van der Rohe i Piranezi za rekonstrukciju i dogradnju zgrade Državnog arhiva u Sisku.

Dani zagrebačke arhitekture 2012

Programski tim:
Tihomil Matković, autor programa i voditelj programskog tima
Luka Korlaet
Koraljka Zadro

Organizacija:
Mladena Belamarić,  voditeljica
Ana Marendić, koordinatorica

Generalni sponzor:

Zagrebgradnja d.o.o.

Zlatni sponzori:

Ban centar
 i Bundek centar
 

Nivogradanja


Srebrni sponzor:

Ytong



Brončani sponzori:

VMD PROMET




PBZ nekretnine

Potpora:

Turistička zajednica grada Zagreba

Rezultati

DOM ZA STARIJE DUBRAVA

30/08/2023

Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja DOMA ZA STARIJE DUBRAVA.

Rezultati

Prostor središta Trešnjevke

23/12/2020

Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja PROSTORA SREDIŠTA TREŠNJEVKE.

Rezultati

Dječji vrtić Brezovica

15/12/2020

Rezultati natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja ZGRADE DJEČJEG VRTIĆA U BREZOVICI.

  • Rezultati

    DOM ZA STARIJE DUBRAVA

    30.8.2023.

    Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja DOMA ZA STARIJE DUBRAVA.

  • Rezultati

    Prostor središta Trešnjevke

    23.12.2020.

    Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja PROSTORA SREDIŠTA TREŠNJEVKE.

  • Rezultati

    Dječji vrtić Brezovica

    15.12.2020.

    Rezultati natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja ZGRADE DJEČJEG VRTIĆA U BREZOVICI.



 





Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:

 


Medijski partneri:

 

 


Donatori:



 



 

 


 



Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:



Partneri:



Medijski partneri:



Donatori:


  •  

 

Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2024 DAZ.