Arhiva novosti

26/10/2023 Natječaj

Središnji dio glavne gradske osi u Karlovcu

RASPISIVAČ I INVESTITOR natječaja je Grad Karlovac, a PROVODITELJ I ORGANIZATOR natječaja je UDRUŽENJE HRVATSKIH ARHITEKATA.


23/10/2023 ArhiBau.hr

Challenges of Recovery and Resilience: ArhiBau.hr 2022 scientific conference proceedings

Predstavljamo Zbornik radova sa međunarodnog znanstvenog skupa ArhiBau.hr 2022: „Izazovi oporavka i otpornosti“.


23/10/2023 Natječaj

Dječji vrtić Valmade u Puli

GRAD PULA – POLA raspisuje, a DRUŠTVO ARHITEKATA ISTRE – SOCIETÀ ARCHITETTI DELL’ISTRIA (DAI – SAI) organizira i provodi PROJEKTNI NATJEČAJ za izradu idejnog arhitektonsko – urbanističkog rješenja za DJEČJI VRTIĆ VALMADE U PULI.


20/10/2023 Festival

DANI ORISA 23

Pridružite nam se na 23. izdanju Festivala Dani Orisa, međunarodnog arhitektonskog simpozija, koji će se održati 3. i 4. studenoga 2023. godine (petak s početkom u 13.00 sati i subota s početkom u 10.00 sati) u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu. 


09/10/2023 Natječaj

Spomen obilježje u Dubrovniku

GRAD DUBROVNIK raspisuje, a UDRUŽENJE HRVATSKIH ARHITEKATA (UHA) provodi LIKOVNI I ARHITEKTONSKO – URBANISTIČKO – KRAJOBRAZNI NATJEČAJ za izradu idejnog rješenja: JAVNI GRADSKI PARK SA SPOMEN OBILJEŽJEM ZA DJECU POGINULU U DOMOVINSKOM RATU U DUBROVNIKU.


18/09/2023 Radionica

Radionica projekta digiNEB – Digital Ecosystems for the New European Bauhaus

TU Delft (digiNEB koordinator) i Arhitektonski fakultet Sveučilišta u Zagrebu organiziraju radionicu projekta Europske unije digiNEB – Digital Ecosystems for the New European Bauhaus koja će se održati 20. rujna 2023. u prostoru Društva arhitekata Zagreba / Udruženja hrvatskih arhitekata, Trg bana Josipa Jelačića 3/1, 10000, Zagreb, uživo i online.


14/09/2023 Konferencija

Arhibau.hr 2023: Prostor budućnosti/ budućnost prostora

Stručna konferencija u organizaciji Društva arhitekata Zagreba koja se odvija u sklopu Sajma arhitekture i graditeljstva ArhiBau.hr na Zagrebačkom velesajmu od 26. rujna do 1. listopada i u svom trećem izdanju nastavlja promicati kulturu građenja i održivog razvoja, a ove godine bavi se temom „Prostor budućnosti / Budućnost prostora“. 


30/08/2023 Rezultati

DOM ZA STARIJE DUBRAVA

Objavljujemo rezultate natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja DOMA ZA STARIJE DUBRAVA. Otvorenje izložbe i razgovor s ocjenjivačkim sudom održat će se 06.09.2023. u 18:30 u DAZ-u.


01/08/2023 Poziv

URBANI STUDIJI: prijave za upis nove generacije studenata do 1.9.2023.

DELTALAB – Centar za urbanu tranziciju, arhitekturu i urbanizam pri Sveučilištu u Rijeci produžio je rok za prijave za upis nove generacije studenata interdisciplinarnog sveučilišnog specijalističkog studija URBANI STUDIJI.
 
Natječaj za prijave produžen je do 1. rujna 2023. 
 
DELTALAB je multidisciplinarni centar Sveučilišta u Rijeci posvećen istraživanju i praksi prostornog i strateškog dizajna u kontekstu suvremenih političkih, ekoloških i tehnoloških kriza. Kroz dvije povezane osi djelovanja - interdisciplinarni sveučilišni specijalistički studij URBANI STUDIJI, te istraživačku, konzultantsku i arhitektonsku praksu - DELTALAB kritički ispituje i pragmatično razvija prostorna i strateška rješenja s misijom stvaranja uvjeta za radikalno novu, otvorenu i otpornu budućnost.

20/07/2023 DAZ

GODIŠNJAK DRUŠTVA ARHITEKATA ZAGREBA 2022.

Godišnjak predstavlja kroniku i arhivski materijal sabranih programa i aktivnosti Društva arhitekata Zagreba organiziranih tijekom 2022. godine. Treći mandat aktualne uprave Društva usmjeren je nadvladavanju posljedica dvogodišnje ugroze od virusa COVID-19 te uspostavljanju razvojnih programa. Godišnjak opisuje nove projekte, oživljavanje predpandemijskih aktivnosti te uspostavljenih inicijativa. 


14/07/2023 Podcast

Prednji Plan #23 / Klara Matić: Porezna politika može osloboditi golem urbanistički potencijal

U novoj epizodi Prednjeg plana ugostili smo Klaru Matić, vodeću stručnjakinju iz područja nekretnina. Razgovor s Klarom bio je sjajna prilika da objasnimo nedavnu situaciju na tržištu nekretnina, ali i da započnemo interdisciplinarni razgovor o međuodnosu ekonomije i urbanizma, odnosno načina na koji se razvoj gradova odražava na tržište i obrnuto. Osim analize tržišta nekretnina i razvoja gradova, Klara je izložila i vlastite prijedloge za povećanje priuštivosti stanovanja kao i općenito poboljšanje sustava prostornog planiranja.

10/07/2023 SUMMER SCHOOL

Ljetna škola arhitekture u Grožnjanu

Međunarodna ljetna škola arhitekture u Grožnjanu održat će se ove godine od 5. do 13. kolovoza 2023.


07/07/2023 Podcast

Prednji Plan #22 / Zoran Hebar: Savi se ne treba suprotstaviti, već prilagoditi!

U novoj epizodi Prednjeg plana ugostili smo urbanista i arhitekta Zorana Hebara. Razgovarali smo o budućnosti Save u Zagrebu i mogućnostima njenog unaprjeđenja, planskom razvoju grada te stanju urbanističke struke u Hrvatskoj. Možemo li zamisliti da prostor Save postane veliki gradski linearni park? Treba li graditi nebodere neposredno uz Savu ili treba čuvati autentičnost rijeke? Koji su razlozi zašto politika ne sluša urbanističku struku? Ne propustite razgovor u kojem donosimo odgovore na ova, ali i brojna druga pitanja!

05/07/2023 Skupština

Poziv na 39. redovitu sjednicu Skupštine Društva arhitekata Zagreba

Poštovane kolegice i kolege, pozivam vas na 39. redovitu sjednicu Skupštine Društva arhitekata Zagreba (DAZ) koju sazivam po odluci Upravnog odbora u četvrtak 20. srpnja 2023. godine s početkom u 18 sati u prostorijama DAZ-a.


05/07/2023 Natječaj

Mamaia Seaside, Constanța

The Romanian Order of Architects (OAR), together with the Contracting Authority – The National Administration ”ROMANIAN WATER”, in association with the Bazinal Water Administration Dobrogea-Litoral, are glad to announce the official launch of the „MAMAIA SEASIDE, CONSTANȚA” International Design Competition.


StarijeNovije

Rezultati

DOM ZA STARIJE DUBRAVA

30/08/2023

Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja DOMA ZA STARIJE DUBRAVA.

Rezultati

Prostor središta Trešnjevke

23/12/2020

Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja PROSTORA SREDIŠTA TREŠNJEVKE.

Rezultati

Dječji vrtić Brezovica

15/12/2020

Rezultati natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja ZGRADE DJEČJEG VRTIĆA U BREZOVICI.

  • Rezultati

    DOM ZA STARIJE DUBRAVA

    30.8.2023.

    Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja DOMA ZA STARIJE DUBRAVA.

  • Rezultati

    Prostor središta Trešnjevke

    23.12.2020.

    Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja PROSTORA SREDIŠTA TREŠNJEVKE.

  • Rezultati

    Dječji vrtić Brezovica

    15.12.2020.

    Rezultati natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja ZGRADE DJEČJEG VRTIĆA U BREZOVICI.



 





Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:

 


Medijski partneri:

 

 


Donatori:



 



 

 


 



Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:



Partneri:



Medijski partneri:



Donatori:


  •  

 

Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2024 DAZ.