Zakladni dom Dostojanstvo i nada

Opis

Glavni kolni i pješački pristup građevini je iz servisne ulice unutar koridora Držićeve ulice, pomoću kolnopješačke rampe. Ulaz u građevinu je uzdignut za 65 cm (max. nagib rampe za pristup invalida cca 8% za prevladavanje razlike u terenu do 76 cm), te se ostvaruje mogućnost prirodne ventilacije u pretežitoukpanoj etaži.
(Napomena: upotrebom vertikalne podizne platforme za invalide moguće je izdizanje prizemlja za 1-1.5 m iznad nivoa ulice.)
Ulaz u zonu domaćinstva je iz servisne ulice unutar koridora Vukovarske ulice, s prostorom za zaustavljanje opskrbnog vozila na čestici te je potpuno odvojen od glavnog ulaza u građevinu.
Osnovni zoning (grubi) za sadržaje doma: domaćinstvo se nalazi podrumu i pretežitoukopanoj etaži s vezom u nivou prizemlja (ulaz) sa sakristijom, te u pret. ukop. etaži s predblagovaonicom. Sadržaji obrazovnog centra su dijelom u pret.ukop.etaži, te u prizemlju i na prvom katu. Na drugom katu i potkrovlju (uvučeni kat) su smještajne jedinice za stalne korisnike doma.
Konstruktivni sistem je klasični AB sustav nosivih zidova i greda, a vanjska obloga građevine za donji volumen je reljefno oblikovana tamna žbuka ili betonski prefabricirani elementi, te bijela obična fasada za gornji volumen.

Tip projekta Religija
Status projekta Natječaj
Godina projektiranja 2010
Lokacija Zagreb
Vukovarska-Držićeva
Površina 1000 - 3000 m2
Površina (brutto) 1402,23 m2

Komentari

Morate biti logirani kako bi mogli komentirati.
SLOŽI PROJEKTE PO


STATUS


VRSTA


BUDŽET
NAGRADE
Samo nagrađeni

Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:

 


Medijski partneri:

 

 


Donatori:


  


 Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:Partneri:Medijski partneri:Donatori:


  •  

 

Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2023 DAZ.