Kalendar

Prostor oko mene

07.12.2013 - 07.12.2013
Radionica

Pozivamo zainteresiranu djecu osnovnoškolskog uzrasta da se pridruže radionici „Prostor oko mene“ koja ce se održati u subotu, 7. prosinca u 10h u prostorijama DAZ-a na Trgu bana Josipa Jelačića 3/1.

Radionica je dio istraživačkog rada u sklopu projekta izrade arhitektonskog priručnika za djecu pod nazivom „Prostor oko mene“. Priručnik je namijenjen malim radoznalcima osnovnoškolskog uzrasta, a zamišljen je kao uvod u vrlo široku temu izgrađenog prostora i arhitekture, koja zasada nije dovoljno zastupljena tijekom osnovnoškolskog obrazovanja.

Cilj priručnika je kod djece osvijestiti pojam mjerila, posebno čovjeka kao mjerila izgrađenog prostora. Ta ideja u priručniku  je razložena kroz djeci dobro poznate prostore doma i susjedstva, u kojima su nadalje objašnjene  glavne teme priručnika:  interijer i eksterijer. Nakon uočavanja poznatog, djeci se na jednostavan način tumače neke dodatne mogućnosti sagledavanja prostora te ih se potiče da  poznato i novo naučeno kreativno upotrijebe i sami osmisle interijer i eksterijer.

Krajem 2012. godine, unutar Sekcije Mladih Društva arhitekata Zagreba, a na inicijativu arhitektice Tatjane Liktar Elez, pokrenut je projekt izrade arhitektonskog priručnika za djecu. Autorski tim u sastavu: Tatjana Liktar Elez (voditeljica projekta), Ivana Lukenda, Kristina Careva, Ana Mrđen i Maja Dražina trenutno dovršava rad na priručniku, a u toku su i radionice u osnovnim školama na kojima će se pripremljeni materijali predstaviti djeci nižih i viših razreda osnovne škole, kako bi se dobila povratna informacija od njih, a dobiveni materijali iskoristili za doradu priručnika. Izdavanje priručnika je u planu za početak 2014 godine.

Projekt je podržan od strane Društva arhitekata Zagreba i "Male škole arhitekture" –edukativnog programa kojeg već nekoliko godina zajedno organiziraju i provode DAZ, HKA, Udruga OPA i NoThing.

Molimo da svoju prijavu za radionicu šaljete na: programi@d-a-z.hr, a sva pitanja na: tatjanaliktar@gmail.com. Vidimo se!

Predavači

Liktar Elez, Tatjana, Autor programa

Rođena 1979. u Brežicama. Diplomirala 2006. na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. Sudjelovala na međunarodnim radionicama u Motovunu i Konavlima. Od 2006 radi kao projektant u Fai d.o.o., a od kraja 2007. u Urbanim tehnikama d.o.o. 2004. osvaja prvu nagradu na natječaju za rekonstrukciju i uređenje ulice Carera i priključnih trgova u Rovinju (sa Silvijom Laković) te radi na razradi projekta, čija je realizacija 2008. nominirana za nagradu Bernardo Bernardi. Sudjeluje na niz natječaja, samostalno ili unutar tima: Crkva i pastoralni centar s vrtićem Trogir, Tipski dječji vrtić, Dječji vrtić Brunkovec, Poslovni toranj Miramarska-Bednjanska - 2.nagrada, Tržnica Samobor – prvoplasirani rad, Rukometna arena Zagreb, Crkva sa pastoralnim centrom i hostelom Špansko-Oranice itd. Radi na različitim projektima: Muzej prekinutih veza, Stambeno naselje Rastočine Rijeka, Stambena zgrada Savska itd. Ovlašteni je arhitekt od 2009. Sudjeluje u radu Sekcije mladih DAZ-a. Ima sina Bartola.

Komentari

Morate biti logirani kako bi mogli komentirati.

Predavači

Liktar Elez, Tatjana
Autor programa


 





Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:

 


Medijski partneri:

 

 


Donatori:



 



 

 


 



Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:



Partneri:



Medijski partneri:



Donatori:


  •  

 

Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2024 DAZ.