Kalendar

Zaključna stručna diskusija - urbanizam.zg/aktualno/promet u Donjem gradu/javne garaže

11.03.2010 - 11.03.2010
Ciklus: urbanizam.zg - prvi ciklus
Javna tribina

četvrtak, 11. 03. 2010. u 19 sati,


Društvo arhitekata Zagreba, Trg bana J. Jelačića 3/1

POZIV NA ZAKLJUČNU STRUČNU DISKUSIJUDruštvo arhitekata Zagreba u suradnji s Gradom Zagrebom i Društvom povjesničara umjetnosti Hrvatske organizira u ciklusu urbanizam.zg


zaključnu stručnu raspravu na temu planiranja Donjeg grada i zaštite Zelene potkove na kojoj će sudjelovati i predstavnici Grada Zagreba, kako bi se definirali principi i procedure za rješavanje problema planiranja  Donjeg grada:

urbanizam.zg/aktualno/promet u Donjem gradu/javne garaže

četvrtak, 11. 03. 2010. u 19 sati, Društvo arhitekata Zagreba, Trg bana J. Jelačića 3/1

Kroz diskusiju će se oblikovati stavovi oko pitanja zaštite i prostornog planiranja Povijesne urbane cjeline Grad Zagreb i ‘Zelene potkove’, odgovornosti struke, gradskih službi, koncepta prometa i smještanja javnih garaža, urbanih pravila i drugih mehanizama upravljanja te sudjelovanja građana u planiranju i razvoju grada.

u diskusiji će sudjelovati predstavnici:

Grada Zagreba, gradskih zavoda, gradskih ureda i ustanova, Zagrebačkog holdinga, Arhitektonskog fakulteta, Filozofskog fakulteta, Građevinskog fakulteta, Fakulteta prometnih znanosti, predstavnici vijeća gradskih četvrti i zastupnici u gradskoj skupštini Grada Zagreba, Društva povjesničara umjetnosti Hrvatske, udruge Zelena akcija, inicijative Pravo na grad i brojni drugi sudionici javnog života grada.

Moderator: Marko Sančanin, Platforma 9.81
program pripremila: Azra Suljić, dia, IO DAZ-a

Predavači

Sančanin, Marko, Voditelj

Suljić, Azra, Voditelj

AZRA SULJIĆ, dipl. inž. arh, rođena 1970. g. u Zagrebu. Diplomirala je 1995. g. na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Apsolvent Poslijediplomskog znanstvenog studija 'Graditeljsko naslijeđe' na AF u Zagrebu. Od 1995. do 1998. zaposlena na Zavodu za urbanizam Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu. Od 1998. partner u arhitektonskom uredu ASK atelier. Od 2010-2011. član Izvršnog odbora DAZ-a. Važnije realizacije: Uređenje i obnova dvorišta i dvorišnih pročelja, Banski dvori, Zagreb, 2002. Trg i postav spomenika poginulim braniteljima u Domovinskom ratu u Šibeniku, 2004-2005. Stambeno-poslovna zgrada iz programa POS-a, Sopnica-Jelkovec, Sesvete, 2003-2009.

Vezane vijesti

Zaključak javne diskusije urbanizam.zg/aktualno/promet u Donjem gradu/javne garaže

1. Planiranje zaštite, urbane obnove i rekonstrukcije
2. Planiranje sustava prometa

Osvrt na diskusiju urbanizam.zg održanu 11.3.2010.

 Na zaključnoj diskusiji održanoj u četvrtak 11.3. u prostorima DAZ-a na temu Planiranja Donjeg grada sudjelovali su s kratkim rezimeom Marijan Ključarić (načelnik Odjela za promet Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet), Tihomir Jukić  (prof. na Arhitektonskom fakultetu), Nenad Starc (Ekonomski Institut) te Ratko Vučetić (Društvo povjesničara umjetnosti Hrvatske) i Zavod za prostorno uređenje (pismenim putem).

Komentari

Morate biti logirani kako bi mogli komentirati.


 

Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:

 


Medijski partneri:

 

 


Donatori:  

 


 Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:Partneri:Medijski partneri:Donatori:


  •  

 

Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2023 DAZ.