Kalendar

Think Space gosti i sudionici

11.06.2014 - 13.06.2014
Ciklus: Think Space 2013 MONEY
Konferencija

Predstavljamo vam još neke od gostiju i sudionika ovogodišnje Think Space Nekonferencije – Money / Novac, koja se održava od 11. do 13. lipnja 2014. u Laubi – kući za ljude i umjetnost. Podsjećamo da se sudjelovanje boduje sa 16 bodova u sustavu stalnog stručnog usavršavanja HKA, a kao pogodnost za članove DAZ-a i studente kotizacija iznosi 350 kn. Više pročitajte u nastavku te u najavi Nekonferencije.

Uz već nam dobro poznate kustose ovogodišnjeg ciklusa Money / Novac Ethel Baraona Pohl i César Reyes Nájeru iz dpr barcelona te žiratore David A. Garciu, Pedra Gadanha i Keller Easterling donosimo vam pregled drugih sudionika i gostiju, koji će nam se kroz tri dana Nekonferencije pridružiti u Laubi na diskusijama, druženjima i izlaganjima.

Brendan Cormier je kanadski pisac, urednik i urbani dizajner koji živi u Nizozemskoj. Trenutno je urednik magazina Volume, nadzirući produkciu, sadržaj i izdavaštvo, kao i doprinoseći kustoskim projektima Archis. Uz Volume Cormier redovito piše o arhitekturi i urbanizmu i za časopise Mark, Domus, Azure, Monu, Tresholds, Conditions te Canadian Architect. Predaje na Berlage institutu te je predavao na Institutu Without Boundaries u Torontu. Nadalje, Cormier je bio član mnogobrojnih žirija na Sveučilištu u Torontu, Sveučilištu Waterloo, TU Delft i Sint-Lukas u Bruxellasu. 2009. suosnivač je istraživačkog i projektantskog ureda Department of Unusual Certainties u Torontu u okviru kojeg je projektirao nekoliko izložbenih instalacija i istraživao urbane problematike. 2011. imenovan je u innovator-in-residence u kanadskom nacionalnom muzeju dizajna Design Exchange, gdje je bio u mogućnosti utjecati i doprinijeti programu, događanjima i kustoskoj praksi muzeja.

Aristide Antonas je grčki arhitekt i pisac. Doktorirao je filozofiju na Svučilištu u Parizu X. Gostujući profesor je na Massachussets Institute of Technology (MIT), Instituto Universitario de Architetura de Venezia (IUAV), Architectural Association (AA), University of Cyprus Program of Architecture, University Jose Cela (Madrid), Fine Art Academy of Gyumri (Armenia), Bauhaus-Universität Weimar, Technische Universität München, Politecnico di Milano. Radio je na programu radionica Centra za mediteransku arhitekturu na Kreti te je suosnivač kustoske grupe Built Event (Island built Event, Landscape Biennial of Barcelona, 2006 - Sao Paulo Biennial of Architecture 2007, Weak Monuments, 2nd Biennale of Thessaloniki). Bio je kustos suradnik za grčki paviljon na Venecijanskom bijenalu 2004. (Paradigmata). Objavljuje tekstove, eseje i kratke priče, a od njegova tri dramska teksta jedan je izveden na francuskom, a drugi na grčkom. Njegov ured Antonas 2009. bio je nominiran za nagradu Mies Van der Rohe, a 2010. za međunarodnu nagradu Iakov Chernikhov.



Ana Dana Beroš je arhitektica, urednica časopisa Oris, aktivistica u Odredu za arhitekturu savjesti- ARCHIsquad, web urednica stranica Društva arhitekata Zagreba i programska voditeljica Think Space ciklusa internacinalnih konceptualnih arhitektonskih natječaja. Vodila je kreativni odjel arhitektonskog ureda ‘Dva Plus’ specijalizirajući se u arhitektonskim natječajima projects, u čijem timu osvaja par prvih nagrada u Hrvatskoj, kao i Posebno priznanje na Shinkenchiku natječaju u žiriju Jun Aokija u Japanu, 2009.
Diplomirala je cum laude na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2007., tijekom studija biva nagrađena Dekanovom i Rektorovom nagradom, a radno iskustvo stječe u renomiranim arhitektonskim uredim u Finskoj, Brazilu i Hrvatskoj. U selekciji Rema Kolhaasa na ovogodišnjem XIV venecijanskom bijenalu izlagat će u Centralnom paviljonu,a početkom 2014. godine nominirana je za Wheelwright nagradu Harvard Sveučilišta za mlade perspektivne arhitekte

Tomislav Pletenac izvanredni je profesor na Odsjeku za etnologiju i kulturnu antropologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu, na kojem je i doktorirao na temu Etnologije kao produkta trans-kulturalnosti. Od 2007. do 2009. bio je pročelnik spomenutog odsjeka, a do danas je pročelnik Katedre za kulturnu antropologiju. Sudjelovao je na brojnim konferencijama u tuzemstvu i inozemstvu, a u nastavi sudjeluje od 1996. Predaje na nekoliko kolegija preddiplomskog, diplomskog i doktorskog studija. Osim akademskog rada, bavi se i dokumentarnom filmografijom kao scenarist i voditelj. Član je Think Space programskog odbora od ljeta 2013.

Lucía Jalón Oyarzun je arhitektica diplomirala na Visokoj tehničkoj školi za arhitekturu u Madridu (Escuela Técnica Superior de Arquitectura de Madrid (ETSAM) te završila magisteriji MArch II - Advanced Architectural Projects. Trenutno sprema doktorat pod temom –What  a body can do: the political as generator of a common spatiality – na katedri za projektiranje ETSAM Politehničkog Sveučilišta u Madridu (UPM) te je stipendistica pre-doktorskog programa Sveučilišta. Radi kao asistent na ETSAM-u, koordinatorica je nekoliko radionica i znanstvenih projekata, a 2013. godina bila je urednica magazina ]d[isplacements.

Eleni Katrini je arhitektica i doktorandica iz Building Performance & Diagnostics u Pittsburghu. Radila je na projektima planiranja zajednica s EvolveEA u Pittsburghu. Prije toga surađivala je s nekoliko arhitektonskih ureda u Ateni te radila kao freelance arhitekt na arhitektonskim natječajima. Njezini projekti bili su izloženi u Barceloni, Puerto Ricu i Ateni. Kao istraživački suradnik na Svučilištu EEB Hub Carnegie Mallon, gdje je magistrirala, skupila je značajno iskustvo u području energetskih simulacija, kalkulacija povrata investicija te komunikacije istraživačkih rezultata. Diplomirala je arhitekturu na Nacionalnom Tehničkom Sveučilištu u Ateni (NTUA) te je studirala urbani dizajn u Barceloni.

 

Program u PDF-u preuzmite OVDJE.

Registracija je otvorena! Cijene kotizacije za članove Društva arhitekata zagreba i studente iznosi 350 kn dok je individualna cijena kotizacije 950 kn. Registrirati se možete OVDJE. U cijenu je uključen i svečani domjenak, večera u DAZ-u, dva ručka te coffe breakovi za sve sudionike. Za prijavu na Nekonferenciju i više informacija obratite se na e-mail: info@think-space.org ili posjetite http://www.think-space.org/en/events/unconference2014/

Sudjelovanje na 3. Think Space Nekonferenciji se boduje sa 16 bodova za sva tri dana programa unutar Sustava stalnog stručnog usavršavanja Hrvatske komore arhitekata.

U četvrtak, 12. lipnja 2014. smo za Vas u prostorima Društva arhitekata pripremili Party dobrodošlice i vrhunski doživljaj otvorenja svjetskog nogometnog prvenstva i utakmice Brazil – Hrvatska!

Više o Think Space programu potražte na www.think-space.org, a kako je bilo prošle godine na Nekonferenciji pogledajte ovdje.


Program Think Space je platforma za prostorno eksperimentiranje i razmjenu ideja te stvaranje mreže progresivnih mislilaca u području arhitekture preko kulturnih, geografskih i institucijskih granica. Program se provodi kroz godišnje cikluse konceptualnih arhitektonskih natječaja i poziv na objavu stručnih i teorijskih radova, te susretima uživo na Mini-simpozijima i godišnjoj međunarodnoj Nekonferenciji. Ukupan broj autora, mladih arhitekata, (prosječna dob 29 godina) koji su sudjelovali u arhitektonskim natječajima je 654 iz 75 svjetskih zemalja, te 63 autora stručnih članaka iz 12 različitih zemalja. Nakon dosadašnja dva uspje&ˇna ciklusa koji su, osim online galerijama projekata, izložbama i teoretskim radovima, urodila i poznanstvima domaćih arhitekata s međunarodno prepoznatom i aktivnom scenom mladih progresivnih mislilaca u arhitekturi, u tijeku je i treći ciklus programa.

Partner:

Pokrovitelji:

          

     

         
 

Sponzori:

      

    

    

Medijski  pokrovitelji ciklusa:

             

        

Vezane vijesti

11/06/2014 - 13/06/2014

Think Space Nekonferencija 2014.

3. Think Space Nekonferencija pod ovogodišnjom krovnom temom Money / Novac je još u tijeku, ali smo dodijelili nagrade, družili se uz Architects' talk otvorili izložbu nagađenih radova ovogodišnjih natječaja Territories, Culture & Society i Environment / Subtraction. Družili smo se s našim kustosima, žiratorima i gostima, a dok se polako približavamo kraju 3. izdanja Think Space ciklusa pročitajte i pogledajte kako su prošla zadnja dva dana Nekonferencije.

11/06/2014 - 13/06/2014

Nagrađeni autori Think Space natječaja u Zagrebu

Sutra počinje 3. Think Space Nekonferencija pod krovnom temom Novac / Money, koja će se kroz tri dana održavati u Laubi u Zagrebu. Podsjećamo da je ulaz na Architects' talk u 19.00 h te na svečanu dodjelu nagrada u 20.30 h slobodan uz potvrdu dolaska ili registraciju putem ENTRIO sustava, zbog ograničenog broja mjesta. Zadnjeg dana završnih priprema Nekonferencije predstavljamo vam još neke od zanimljivih gostiju i Think Spacera.

Komentari

Morate biti logirani kako bi mogli komentirati.

Think Space 2013 MONEY

Treći ciklus bavi se sveprisutnom temom novca, te propituje njegove utjecaje na oblikovanje teritorija, kulturu i društvo i okoliš. Predstavlja progresivne ideje na sjecištu arhitekture, sociologije, ekonomije i programiranja, koje istovremeno radikalno propituju prostorne, socijalne i urbanističke odnose zasnovane na kapitalizmu. 

Iz ciklusa

11.06.2014 - 13.06.2014
Počela je 3. Think Space Nekonferencija

11.06.2014 - 13.06.2014
Laureati Territories natječaja u Zagrebu

11.06.2014 - 13.06.2014
Nagrađeni autori Think Space natječaja u Zagrebu

11.06.2014 - 13.06.2014
Think Space Nekonferencija 2014.


 





Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:

 


Medijski partneri:

 

 


Donatori:



 



 

 


 



Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:



Partneri:



Medijski partneri:



Donatori:


  •  

 

Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2024 DAZ.