Kalendar

Laureati Territories natječaja u Zagrebu

11.06.2014 - 13.06.2014
Ciklus: Think Space 2013 MONEY
Konferencija

Za par dana u Laubi – kući za ljude i umjetnost, uz već najavljene goste, na Think Space Nekonferenciji – Money | Novac pridružuju nam se i nagrađeni autori iz tri ovogodišnja Think Space natječaja; Territories, Culture & Society te Environment. Više o nagrađenim autorima s prvog natječaja u ciklusu koje ćete imati priliku poslušati u srijedu, pročitajte u nastavku. Podsjećamo da se sudjelovanje boduje sa 16 bodova u sustavu stalnog stručnog usavršavanja HKA, a kao pogodnost za članove DAZ-a i studente kotizacija iznosi 350 kn. Prijaviti se možete ovdje.

Još su samo dva dana do početka treće Think Space Nekonferencije. Tijekom prvog dana imat ćemo priliku poslušati prezentacije nagrađenih autora, sudjelovati u World Café radionicama, te poslušati uvijek svježa i suvremena razmišljanja naših ovogodišnjih kustosa Ethel Baraona Pohl i Césara Reyes Nájere. U srijedu u 19.00 h nas očekuje Architects' Talk sa svim dragim gostima o kojima smo pisali ovdje i ovdje, a kojeg će moderirati Ana Dana Beroš, mlada zagrebačka arhitektica nedavno nagrađena na Venecijanskom bijenalu arhitekture, te svečana dodjela nagrada i otvorenje izložbe radova u 20.30 h. Architects' Talk je otvoren za javnost uz potvrdu dolaska ili registraciju putem ENTRIO sustava.

Kao uvod u odbrojavanje zadnjih dana do Nekonferencije predstavljamo vam Territories natječaj koji je žirirao David A. García i laureate od kojih će prvo i drugo nagrađeni , Owen Wells (London) i Sarah Cree (Vancouver) biti s nama od 11. do 13. lipnja u Laubi – kući za ljude i umjetnost. 

Owen Wells dobitnik je prve nagrade na natječaju Territories s radom Who Owns the Arctic. te će nam se pridružiti u Laubi od 11. do 13. lipnja. Owen je spekulativni dizajner i dizajner istraživač iz Londona koji trenutno dijeli svoje vrijeme na istraživanje i kulturnu analizu u komercijalnoj sferi te osobnih projekata spekulativne naravi na sjecištu znanosti, tehnologije i popularne kulture. Owen Wells diplomirao je na Kingston Sveučilištu 2009. te magistrirao na katedri za interaktivni dizajn na Royal College of Art 2013., izlagao je na Salone Internazionale del Mobile u Milanu i London Design Festivalu.

Owen Wells - Who Owns the Arctic - prva nagrada - Territories natječaj


Owen Wells - Who Owns the Arctic - prva nagrada - Territories natječaj


Owen Wells - Who Owns the Arctic - prva nagrada - Territories natječaj

Mlada kanađanka Sarah Cree svojim radom koji se bavi eksploatacijom zaleđenih zaliha metana na dalekom sjeveru pod nazivom Frozen Fuel Network dobitnica je druge nagrade na natječaju Territories. Sarah Cree je također gošća Think Spacea koju ćemo imati priliku vidijeti u Laubi. Saraha je studentica Master studija na University of British Columbia u Vancouveru, ima BA iz umjetnosti sa škole Sarah Lawrence College u New Yorku. Rodom iz ruralnih predgrađa Buffala, Sarah je sudjelovala na programima GSD Harvarda i Danish Institute of Study Abroad iz Kopenhagena.


Sarah Cree - Frozen Fuel Network - druga nagrada - Territories natječaj


Sarah Cree - Frozen Fuel Network - druga nagrada - Territories natječaj

Treća nagrada dodijeljena je radu Invisible High Frequency Trader španjolskog dvojca Gabriel Ruiz-Larrea i Ledo Pérez Vazquez 

Posebno priznanje pripalo radu Interarctica: The Cultural Rezoning of the Arctic Ocean dizajnera iz Chicaga - Natalya Egon i Noel Turgeon.

Sve nagrađene radove iz natječaja Territories s obrazloženjima žiratora možete pogledati na Think Space web stranicama.

Program u PDF-u preuzmite OVDJE.

Registracija je otvorena! Cijene kotizacije za članove Društva arhitekata zagreba i studente iznosi 350 kn dok je individualna cijena kotizacije 950 kn. Registrirati se možete OVDJE. U cijenu je uključen i svečani domjenak, večera u DAZ-u, dva ručka te coffe breakovi za sve sudionike. Za prijavu na Nekonferenciju i više informacija obratite se na e-mail: info@think-space.org ili posjetite http://www.think-space.org/en/events/unconference2014/

Sudjelovanje na 3. Think Space Nekonferenciji se boduje sa 16 bodova za sva tri dana programa unutar Sustava stalnog stručnog usavršavanja Hrvatske komore arhitekata.

U četvrtak, 12. lipnja 2014. smo za Vas u prostorima Društva arhitekata pripremili Party dobrodošlice i vrhunski doživljaj otvorenja svjetskog nogometnog prvenstva i utakmice Brazil – Hrvatska!

Više o Think Space programu potražte na www.think-space.org, a kako je bilo prošle godine na Nekonferenciji pogledajte ovdje.


Program Think Space je platforma za prostorno eksperimentiranje i razmjenu ideja te stvaranje mreže progresivnih mislilaca u području arhitekture preko kulturnih, geografskih i institucijskih granica. Program se provodi kroz godišnje cikluse konceptualnih arhitektonskih natječaja i poziv na objavu stručnih i teorijskih radova, te susretima uživo na Mini-simpozijima i godišnjoj međunarodnoj Nekonferenciji. Ukupan broj autora, mladih arhitekata, (prosječna dob 29 godina) koji su sudjelovali u arhitektonskim natječajima je 654 iz 75 svjetskih zemalja, te 63 autora stručnih članaka iz 12 različitih zemalja. Nakon dosadašnja dva uspje&ˇna ciklusa koji su, osim online galerijama projekata, izložbama i teoretskim radovima, urodila i poznanstvima domaćih arhitekata s međunarodno prepoznatom i aktivnom scenom mladih progresivnih mislilaca u arhitekturi, u tijeku je i treći ciklus programa.

Partner:

Pokrovitelji:

          

     

         
 

Sponzori:

      

    

    

Medijski  pokrovitelji ciklusa:

             

        

Komentari

Morate biti logirani kako bi mogli komentirati.

Think Space 2013 MONEY

Treći ciklus bavi se sveprisutnom temom novca, te propituje njegove utjecaje na oblikovanje teritorija, kulturu i društvo i okoliš. Predstavlja progresivne ideje na sjecištu arhitekture, sociologije, ekonomije i programiranja, koje istovremeno radikalno propituju prostorne, socijalne i urbanističke odnose zasnovane na kapitalizmu. 

Iz ciklusa

11.06.2014 - 13.06.2014
Počela je 3. Think Space Nekonferencija

11.06.2014 - 13.06.2014
Think Space gosti i sudionici

11.06.2014 - 13.06.2014
Nagrađeni autori Think Space natječaja u Zagrebu

11.06.2014 - 13.06.2014
Think Space Nekonferencija 2014.


 

Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:

 


Medijski partneri:

 

 


Donatori:  

 


 Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:Partneri:Medijski partneri:Donatori:


  •  

 

Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2024 DAZ.