Suradnja

Sastanak s novom gradskom upravom Grada Zagreba

Autor/izvor: DAZ 08/07/2021

DAZ je 7. srpnja 2021. održao sastanak s novom gradskom upravom Grada Zagreba.

Sastanku su od strane Grada nazočili gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević, zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet, pročelnica Mirjana Zubak i pomoćnik pročelnika Dario Krnjaković, te s druge strane predsjednik DAZ-a Tihomil Matković, član upravnog odbora DAZ-a Ivan Križić i predsjednik Odbora za urbanizam HKA Nikša Božić.
 
Na radnom sastanku zajednički smo prošli kroz niz tema koje su od presudnog interesa struke i građana grada Zagreba u narednom razdoblju. Postigli smo najviši nivo suglasnosti oko svih tema te uspostavili temelje za daljnju kontinuiranu suradnju
 
Teme su bile:
  • proces obnove Zagreba nakon potresa, 
  • prostorno-planska dokumentacija i izrada novog GUP-a na novim stručnim podlogama, povezano s novim okolnostima obnove centralnih i rubnih područja Zagreba nakon potresa, 
  • razvoj gradskih potencijala u zonama u gradskom vlasništvu (Gredelj, Zagrepčanka, Velesajam, Badel, itd), 
  • provedba arhitektonsko-urbanističkih natječaja kao puta za ostvarenje visoke kvalitete prostora i zgrada javne namjene te slike grada,
  • digitalni sustavi i baze podataka u prostornom planiranju i graditeljstvu Zagreb/RH, 
  • te potencijali EU projekata.
Grad Zagreb ujedno je potvrdio i partnerstvo u provedbi Sajma kulture građenja i održivog razvoja Arhibau.hr sa stručnom konferencijom, što će se održati u Areni Zagreb 7.-9.10.2021. godine!

Ostalo

Spomen-obilježje hrvatskim braniteljima Domovinskog rata u Rovinju

18/01/2022
DAZ/DAI-SAI
GRAD ROVINJ – ROVIGNO raspisuje, a DRUŠTVO ARHITEKATA ISTRE – SOCIETÀ ARCHITETTI DELL’ISTRIA (DAI – SAI) organizira i provodi PROJEKTNI NATJEČAJ za izradu likovnog i arhitektonsko – urbanističko – krajobraznog idejnog rješenja i projektne dokumentacije ZA SPOMEN OBILJEŽJE HRVATSKIM BRANITELJIMA DOMOVINSKOG RATA U ROVINJU – ROVIGNO.

Portreti arhitekata, iz zapisa Andrije Mutnjakovića

05/01/2022
DAZ/HAZU
Hrvatski muzej arhitekture HAZU u sklopu edicije Arhitectonica objavio je krajem 2021. novu monografiju, Portreti arhitekata, iz zapisa Andrije Mutnjakovića, kroz koju želi približiti djela hrvatskih arhitekata znanstvenoj i stručnoj javnosti. 

Božićno-novogodišnji domjenak

15/12/2021
DAZ
Pozivamo sve članove i simpatizere da zajednički ispratimo staru i pripremimo se za Novu 2022. godinu.

Redovna i izborna skupština DAZ-a

14/12/2021
DAZ
Obavijest članovima o 37. Redovnoj i izbornoj skupštini DAZ-a i dostavi izbornih lista za tijela Društva arhitekata Zagreba

56. zagrebački salon/ Izložba "pazar pijaca plac sajam tržnica trg"

13/12/2021
DAZ/UHA
56. zagrebački salon arhitekture i urbanizma održava se pod nazivom ‘Ping – Repozitorij budućnosti’ u prosincu 2021. godine. 

Prof. dr. sc. Ivan Juras, 1941.-2021.

13/12/2021
DAZ
U 81. godini svojeg života napustio nas je cijenjeni kolega arhitekt i profesor Ivan Juras.

Berislav Vinković, 1935.-2021.

13/12/2021
DAZ
U subotu 9.12.2021. godine, u 87. godini svojeg života napustio nas je cijenjeni kolega arhitekt Berislav Vinković.

Uz prethodnu suglasnost Ministarstva, potpisane "Posebne uzance o građenju"

07/12/2021
DAZ/HINA/MGIP
Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska udruga poslodavaca, uz prethodnu suglasnost Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, potpisale su "Posebne uzance o građenju", koje donose niz novih pravila i definicija u poslovanju između naručitelja i izvođača građevinskih radova, priopćili su iz HUP-a.

Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:

 


Donatori: