Obavijest

Izborna skupština DAZ-a

Autor/izvor: DAZ 07/11/2017

Obavijest članovima o 33. Izbornoj skupštini DAZ-a i dostavi izbornih lista za tijela Društva arhitekata Zagreba.

Obavijest članovima o

33. IZBORNOJ SKUPŠTINI DAZ-A I DOSTAVI IZBORNIH LISTA ZA TIJELA DRUŠTVA ARHITEKATA ZAGREBA
 
 

Poštovane kolegice i kolege,

ovim putem Vas pozivamo da dostavite prijedloge izbornih lista tijela Društva za predstojeću Izbornu Skupštinu koja će se održati 24. 11. 2017. s početkom u 18:00 sati  u Društvu arhitekata Zagreba, Trg bana J.Jelačića 3/1, Zagreb. Verifikacija članova Skupštine DAZ-a i preuzimanje glasačkih listića počet će u 17:30 sati.
 
PROPOZICIJE KANDIDIRANJA
 

  • Kandidat mora biti član Društva s uredno plaćenom članarinom za 2017. godinu te može biti kandidiran isključivo na jednoj listi.
  • Izborna lista s popisom kandidata za predsjednika (jedan kandidat na listi) i članove Izvršnog odbora (šest kandidata na listi), te njihovim vlastoručnim potpisima, program izborne liste, biografije kandidata Izborne liste, te prijedlog delegata DAZ-a u Skupštinu UHA-e, prijedlog članova za Odbor kontrole DAZ-a  i Sud časti DAZ-a  moraju biti dostavljeni u Tajništvo Društva do  10. 11. 2017do 16:00 sati a dostavljaju se poštom ili osobno.
  • Izborna lista za Delegate Društva u Skupštini UHA-e mora sadržavati najmanje jednog člana Društva, a mogu je predložiti pojedinci ili predstavnici Zajedničkih izbornih lista za Predsjednika i članove Upravnog odbora.
  • Izborna lista Odbora kontrole ima tri člana, a bira ih Skupština na temelju prijedloga pristiglih u Ured Društva
  • Sud časti sačinjavaju predsjednik i dva člana, koje bira Skupština između članova Društva na temelju prijedloga pristiglih u Ured Društva.
  • Izborne liste  za sva tijela  Društva moraju  biti zaprimljene u Uredu Društva do  10. 11.  2017. do 16:00 sati,  a dostavljaju se poštom ili osobno.
  • Zaprimanjem u Tajništvu Društva, liste postaju javnima, a o njihovom sadržaju članovi će biti obaviješteni putem oglasne ploče u prostorijama Društva, internet stranice i elektroničke pošte.

 
 
PRAVOVALJANOST ODLUKA SKUPŠTINE
 
Sjednice Skupštine otvara i do izbora Radnog predsjedništva vodi Predsjednik, a u
slučaju njegove spriječenosti ili odsutnosti, član Upravnog odbora, kojeg Predsjednik
ovlasti u navedenom slučaju.
Sjednica Skupština će zasjedati s prisutnim brojem članova čije će odluke u tomslučaju biti pravovaljanje. Nakon što Predsjednik otovori sjednicu Skupštine, pristupa se izboru zapisničara i 2 (dva) ovjerovitelja zapisnika, te potom i izboru Radnog predsjedništva.

 
IZBORNE PROPOZICIJE 
 
I. SUDJELOVANJE NA SKUPŠTINI 
Svi  članovi Društva s uredno plaćenom članarinom, članovi su Skupštine.
Svi članovi Skupštine imaju pravo birati i biti birani.
Za prijem novih članova u članstvo DAZ-a kandidati su dužni podnijeti pismenu prijavnicu najkasnije do 10. 11. 2017. do 16:00 sati.
 
II.POSTUPAK BIRANJA PREDSJEDNIKA I ČLANOVA UPRAVNOG ODBORA  DAZ-a, čl. 31. i 32. Statuta

Članak 31.
Postupak biranja Predsjednika i članova Upravnog odbora
Predsjednik i članovi Upravnog odbora biraju se na Izbornoj Skupštini putem zajedničke izborne liste na kojoj se nalaze kandidat za Predsjednika kao nositelj liste i kandidati za šest članova Upravnog odbora. Kandidati moraju biti  članovi Društva i mogu biti kandidirani isključivo na jednoj listi.
Obavijest o održavanju izborne skupštine šalje se svim članovima Skupštine, najmanje trideset (30) dana prije održavanja sjednice Skupštine.
Izborna lista s popisom kandidata za Predsjednika (jedan kandidat na listi) i članove Upravnog odbora (šest kandidata na listi) te programom rada, mora biti zaprimljena u Uredu Društva najkasnije četrnaest (14) dana prije izborne skupštine.
Zaprimanjem u Uredu Društva, liste postaju javne, a o njihovom sadržaju članovi Skupštine moraju biti obaviješteni putem oglasne ploče u prostorijama Društva, internet stranice i elektroničke pošte najkasnije 10 dana prije izborne sjednice Skupštine.
Izborna lista mora sadržavati popis kandidata s njihovim vlastoručnim potpisima.
 
 
Članak 32.
Ukoliko jedna lista dobije natpolovičnu većinu glasova prisutnih članova Skupštine u prvom krugu, izabrani su Predsjednik i članovi Upravnog odbora.
Ukoliko niti jedna lista ne dobije natpolovičnu većinu glasova u prvom krugu, pristupa se drugom krugu glasovanja u koji idu dvije liste s najvećim brojem glasova iz prvog kruga, pri čemu je izabrana ona lista koja dobije veći broj glasova.
 
III. ROK DOSTAVE IZBORNIH LISTA ZA PREDSJEDNIKA I IZVRŠNI ODBOR, DELEGATE, ODBOR KONTROLE I SUD ČASTI
 

  • Izborne liste se dostavljaju preporučeno poštom ili osobno u Ured Društva na adresu Trg bana J. Jelačića 3/I, Zagreb, do 10.  studenog 2017. do 16:00h  

 
IV.          POSTUPAK BIRANJA DELEGATA DRUŠTVA U SKUPŠTINI UHA-e, čl.33.Statuta
Postupak biranja delegata Društva u Skupštinu Udruženja hrvatskih arhitekata (UHA)
Delegati za Skupštinu UHA-e postaju svi članovi izabranog Upravnog odbora Društva, Odbora kontrole i Suda Časti, a ostali Delegati izabiru se sa zasebnih Izbornih lista Delegata Društva za Skupštinu UHA-e.
Kandidati moraju biti članovi Društva i mogu biti kandidirani isključivo na jednoj listi. Kandidati za delegate Društva u Skupštini UHA-e biraju se pojedinačno.
Izborna lista za Delegate Društva u Skupštini UHA-e mora sadržavati najmanje jednog člana Društva, a mogu je predložiti pojedinci ili predstavnici Zajedničkih izbornih lista za Predsjednika i članove Upravnog odbora.
Izborna lista Delegata Društva za Skupštinu UHA-e mora biti zaprimljena u Uredu Društva najkasnije četrnaest (14) dana prije Izborne Skupštine.
Izborna lista mora sadržavati popis kandidata s njihovim vlastoručnim potpisima.
Mandat delegatima u Skupštini UHA-e traje između izbornih Skupština.

V.           POSTUPAK BIRANJA ČLANOVA ODBORA KONTROLE DRUŠTVA čl. 35. Statuta 
Odbor kontrole ima tri člana, a bira ih Skupština na temelju prijedloga pristiglih u Ured Društva najkasnije četrnaest (14) dana prije izborne sjednice Skupštine.
Predsjednikom Odbora kontrole imenuje se onaj kandidat koji je u izbornom postupku sakupio najveći broj glasova.
Mandat članova Odbora kontrole traje dvije godine, a iste osobe mogu biti izabrane za još jedno mandatno razdoblje uzastopno.
Članovi Odbora kontrole ne mogu istovremeno biti i članovi Upravnog odbora.

VI.          POSTUPAK BIRANJA ČLANOVA SUDA ČASTI DRUŠTVA čl. 39. Statuta
Sud časti sačinjavaju predsjednik i dva člana, koje bira Skupština između članova Društva na temelju prijedloga pristiglih u Ured Društva najkasnije četrnaest (14) dana prije izborne sjednice Skupštine.
Mandat predsjednika i članova Suda časti traje dvije godine, a iste osobe mogu biti izabrane za još jedno mandatno razdoblje uzastopno.

VII.         GLASOVANJE 
Svi članovi Društva imaju pravo sudjelovanja i glasovanja na Skupštinama Društva. Član Skupštine neposredno prije početka sjednice, potpisom na popisu članova Skupštine, potvrđuje svoju prisutnost na sjednici, te preuzima ovjereni glasački listić, koji mora imati točno navedena imena i broj tijela koje bira.

Članak 20.
Skupština u pravilu odlučuje javnim glasovanjem.
Skupština može odlučiti da se u pojedinim slučajevima provede tajno glasovanje.
Izbor Predsjednika Društva, te predsjednika i članova tijela upravljanja Društva uvijek se provodi tajno.

Članak 21.
Skupština donosi odluku natpolovičnom većinom glasova nazočnih članova Skupštine s pravom glasa.
Kvorum od jedne petine ukupnog broja članova Skupštine s pravom glasa Društva obavezan je samo ako se odlučuje o ukidanju i prestanku rada društva.
Članovi Izborne Skupštine koji iz opravdanih razloga moraju napustiti sjednicu prije početka glasovanja, svoj glasački listić mogu predati samo Izbornom povjerenstvu.

VIII. RADNI MATERIJAL

Izborne liste i radni materijal sjednice bit će objavljen na www.d-a-z.hr i oglasnoj ploči DAZ-a do 14. 11. 2017.

Srdačan pozdrav,

dr.sc. Rene Lisac, dipl.ing. arh.
Predsjednik DAZ-a

Ostalo

Zakon o prostornom uređenju

Tko bi trebao biti odgovoran za planiranje prostora?

19/03/2024
DAZ
Fakultet i Komora trebaju odbiti sudjelovati u predloženom tijelu za novi Zakon o prostornom uređenju  

Članstvo

Programi Društva arhitekata Zagreba u 2024. godini/ Poziv na učlanjenje i obnovu članarina

18/03/2024
DAZ

 
Zahvaljujemo se svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaje te pozivamo nove članove na učlanjenje!

Konferencija

BUS 2024 – Budućnost ugodnog stanovanja

14/03/2024
DAZ
Trinaesta po redu konferencija za studente „BUS 2024 – Budućnost ugodnog stanovanja“ održava se u subotu, 16. ožujka 2024. na Rudarsko-geološko-naftnom fakultetu s početkom u 10 sati.

Webinar

Transformacija i jačanje konkurentnosti kulturnih i kreativnih industrija

12/03/2024
DAZ
U suradnji sa stručnjacima tvrtke PJR pozivamo članove na webinar, na kojemu će se predstaviti ključni elementi natječaja i pružiti odgovori na pitanja.

Festival

DANKAfilm

11/03/2024
DAZ
 U trećem izdanju DANKA festivala, 24satnog filmskog festivala, fokus je premješten s kazališta na film. Timovi su u 24 sata napisali, snimili, montirali i projicirali svoje kratke filmove, a jedna od lokacija na kojoj se snimalo bio je i prostor Društva arhitekata Zagreba.

GIO 2023

Godišnja izložba ostvarenja u 2023. – nominacije za UHA-ine nagrade

11/03/2024
DAZ
Na Godišnju izložbu ostvarenja hrvatskih arhitektica i arhitekata u 2023. godini prijavljeno je 68 radova: 58 ostvarenja i deset publicističkih i nakladničkih radova, a među nominiranima za nagradu ”NEVEN ŠEGVIĆ” za publicistički, kritički, znanstveno‐istraživački I teorijski rad na području arhitekture za 2023, nominiran je i DAZ-ov PODCAST - PREDNJI PLAN. 

Natječaj

Svjetska izložba EXPO 2025 u Osaki, Japan

06/03/2024
DAZ/UHA
Ministarstvo vanjskih i europskih poslova raspisuje, a UHA provodi arhitektonsko-dizajnerski natječaj za idejno multidisciplinarno rješenje hrvatskog nastupa na Svjetskoj izložbi EXPO 2025 u Osaki, Japan, s izradom projektne dokumentacije.

Nagrada

Objavljen Pozivni natječaj za dodjelu Nagrade „Vladimir Nazor“ za 2023. godinu

06/03/2024
DAZ
Ministarstvo kulture i medija objavilo je Pozivni natječaj za dodjelu Nagrada „Vladimir Nazor“ za najbolja umjetnička ostvarenja u Republici Hrvatskoj na području književnosti, glazbe, filma, likovnih i primijenjenih umjetnosti, kazališne umjetnosti te arhitekture i urbanizma za 2023. godinu. 


 





Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:

 


Medijski partneri:

 

 


Donatori:



 



 

 


 



Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:



Partneri:



Medijski partneri:



Donatori:


  •  

 

Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2024 DAZ.