Kalendar

Romantične online večeri Line Kovačević

06.06.2013 - 06.06.2013

U četvrtak 06.06. u 19 sati u okviru izložbe Future Artefacts u HDD galeriji , Lina Kovačević će izvesti prvi performans iz serije HOW TO MAKE AN ONLINE ROMANTIC DINNER.

Autorica će se nalaziti u prostoru galerije, za postavljenim stolom i setom za online romantičnu večeru, a večerati će zajedno s ljudima s druge strane ekrana. Prijave za večeru s umjetnicom primaju se do srijede do 16h na e-mail sashadipalci@gmail.com. Nakon performancea Line Kovačević pa sve do zatvaranja izložbe bit će održano još nekoliko online večera. Svi zainteresirani su pozvani da se prijave za večere u galeriji gdje će biti posluženi s hranom iz obližnjeg restorana. Romantične večere će se održavati u petak 7.6., u subotu 8. 6., i utorak 11. lipnja u 19 sati. Gosti koji se prijave na večeru bit će nasumično odabrani i obaviješteni e-mailom.

Performansi How to make an Online Romantic Dinner" održat će se uz sponzorstvo Restorana Sorriso, Boškovićeva 11.

Više o izložbi ovdje.

"Future artefacts are things from the future that already exists. In many senses the future is already here, and through these artefacts we can examine it". Set proizvoda za online romantičnu večeru sastoji se od pola tanjura, kutnog tanjura, stolnjaka sa izvezenom tipkovnicom i otvorom za touch pad da ne biste prolili tipkovnicu, te seta pravila ponašanja prilikom online romantične večere. Ovaj set nalazi se u umjetničkoj kolekciji francuske ministrice kulture kojoj je predan kao poklon prilikom otvaranja festivala hrvatske kulture u Francuskoj „Croatie la voici“. Projekt online romantične večere inspiriran je vlastitim iskustvima autorice te jednim online vjenčanjem na areodromima u Dubaiu i Londonu 2009., organiziranog jer su mladenci propustili letove. Rad je rezultat jednogodišnjeg istraživanja na postdiplomskom studiju St.Martins School of Art and Design u Londonu, te istovremeno funkcionira kao set proizvoda, ali i kritički komentar naspram situacije u kojoj se digitalni mediji razvijaju većinom u virtualnom smjeru, zaboravljajući pritom na tijelo kao bitan element interakcije sa tehnologijom.

Lina Kovačević rođena je u Zagrebu i diplomirala na Studiju Dizajna u Zagrebu. Prvu internacionalnu profesionalnu nagradu osvojila je još kao studentica na Studiju Dizajna, 2003. godine, a uslijedile su nagrade poput RedDot, Art Directors Cluba NY, ID Annual Design Review, Young Guns i druge. Kao VJ nastupala je na Ars Electronici, Transmedialeu, Contact Europe, a 2008. godine seli u London i upisuje magisterij na Central St.Martins School of Art and Design. Magistrirala je 2010. setom za online romantičnu večeru, kolekcijom proizvoda za parove u vezama na daljinu. Od tada je izlagala na London, Paris Design, Helsinki i Milan Design Weeku, održala je predavanja o svome radu u Apple Store-u u Londonu, Share konferenciji u Beogradu, a njen rad set za online romantične večeru posjeduje i Francuska ministrica kulture.Linin rad često je opisivan kao subverzivan, ali i duhovit i romantičan, sa post-ironičnom crtom i emocionalnom vrijednošću na osobnom i kolektivnom nivou.

(iz kataloga izložbe, Q Art, London, 2011).

Komentari

Morate biti logirani kako bi mogli komentirati.


 





Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:

 


Medijski partneri:

 

 


Donatori:



 



 

 


 



Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:



Partneri:



Medijski partneri:



Donatori:


  •  

 

Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2024 DAZ.