Kalendar

Odaziv - "Housing & Dwelling"

23.01.2019 - 23.01.2019
Ciklus: ODAZIV

Koje su razlike i preklapanja između pojmova stanovanja, kao arhitektonske kategorije, i „prebivanja“, kao šireg egzistencijalnog pojma utvrđujemo 23.01.2019. u 20h u DAZ-u

„I experience myself in the city, and the city exists through my embodied experience. The city and my body supplement and define each other. I dwell in the city and the city dwells in me.”
(Juhani Pallasmaa: „Eyes of the Skin”)

Koje su razlike i preklapanja između pojmova stanovanja, kao arhitektonske kategorije, i „prebivanja“, kao šireg egzistencijalnog pojma? Koje su njihove prostorne implikacije i prakse? Diskurs o Heideggerovom pojmu „dwelling“ (koji se često u našem jeziku prevodi identično kao i „housing“, tj.'stanovanje'), ovu temu čini još zanimljivijom, a mi ćemo pokušati kroz ovo predavanje i raspravu secirati ideje, ali i analizirati primjere. Od fenomenologije arhitekture, preko politike prostora, cilj je kroz konkretne povijesne primjere i suvremene realizacije u širem smislu raspravljati o tome kako danas stanujemo i 'prebivamo' u neoliberalnoj stvarnosti.

Srijeda 23.1.2019, 20h, @DAZ

Komentari

Morate biti logirani kako bi mogli komentirati.

ODAZIV

Studentska srijeda pod nazivom „ODAZIV“ zamišljena je kao platforma za socijalizaciju, zabavu, umrežavanje i dodatno obrazovanje. Program je zamišljen kao kombinacija kako edukativnih tako i zabavnih aktivnosti, spontano stvaran od studenata za studente. Stoga su svi pozvani odazvati se i sukreirati ga.

 

Iz ciklusa

11.03.2019 - 13.03.2019
Ida Križaj Leko: Antropocena uloga


 





Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:

 


Medijski partneri:

 

 


Donatori:



 



 

 


 



Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:



Partneri:



Medijski partneri:



Donatori:


  •  

 

Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2024 DAZ.