Kalendar

Dani zagrebačke arhitekture!

29.05.2012 - 02.06.2012
Ciklus: Dani zagrebačke arhitekture 2012

Društvo arhitekata Zagreba organizira druge po redu Dane zagrebačke arhitekture koji će se održati od 29. svibnja do 2. lipnja. Tema ovogodišnjih Dana je stambena arhitektura na početku 21. stoljeća i osim predavanja, diskusija i radionica, u subotu 02.06. planiran je obilazak autobusom istaknutih stambenih ostvarenja uz stručno vodstvo autora građevina i razgledavanje stanova. U nastavku pogledajte preliminarni program.

Ovogodišnja tema DZA je stambena arhitektura 21. stoljeća u Zagrebu. Što je stanogradnja danas? Kakvi su standardi izgradnje stanova? Tko projektira i gradi kvalitetne stanove? Kakve se danas tipologije stanova najčešće susreću? To je ujedno prilika da se uz profesionalne vodiče i autore projekata  pogledaju različite tipologije stanova izgrađenih zadnjih 12 godina, od stanova u urbanim vilama u podsljemenskoj zoni, preko luksuznih stanova u centru grada do stanova u poticanoj stanogradnji.

Program je namijenjen arhitektima i urbanistima iz cijele regije, drugim srodnim profesijama i kulturnim djelatnicima te građanima. Svi koje zanimaju arhitektonska, urbanistička ostvarenja stambenih objekata, izgrađenih zadnjih 12 godina su dobrodošli na Dane zagrebačke arhitekture.

Također je važno predstaviti stambena ostvarenja i vrijedne prostore u gradu onima koji donose odluke vezane uz prostorno uređenje, kako bi se kreirale pretpostavke za kvalitetne buduće odluke vezane uz prostorne planove. Stoga očekujemo da će na stručnom obilasku i ostalim aktivnostima (predavanja, radionice) biti prisutni  i predstavnici javne uprave i lokalne samouprave te predstavnici medija koji posredno mogu educirati i širu javnost.

Tokom Dana zagrebačke arhitekture planiran je obilazak istaknutih stambenih ostvarenja na području grada Zagreba, prezentaciju objekata od strane samih autora ili vodiča, predavanja i diskusija na temu stanogradnje, radionice, okrugle stolove, uz svečano otvorenje Dana zagrebačke arhitekture.

Program (klikom na poveznicu otvara se program u novom prozoru)

Prijavu je potrebno poslati na e-mail: sanja.bezuh@d-a-z.hr do 28.05.2012. do 16:00 sati.
Prijava sadrži: ime i prezime, naziv i OIB tvrtke ili organizacije, događanje i dan na koji se prijavljujete, broj telefona i e-mail adresu.


Prijave je potrebno poslati za sva događanja i sve dane na kojima želite sudjelovati jer je broj mjesta ograničen!

Kotizacija za obilazak autobusom u subotu 02.06.2012. iznosi 100 kn, a ostala događanja u sklopu Dana zagrebačke arhitekture su besplatna.

Sudjelovanje na Danima zagrebačke arhitekture uvršteno je u sustav Stalnog stručnog usavršavanja Hrvatske komore arhitekture.

Sudjelovanje se boduje po danima:

utorak, 29.05.2012. predavanja i diskusija - 8 bodova
srijeda 30.05.2012. radionica, predavanja i okrugli stol - 8 bodova
četvrtak 31.05.2012. radionica, predavanja i okrugli stol - 8 bodova
petak 01.06.2012. prezentacije i svečano otvorenje - 1 bod

subota 02.06.2012. - sudionici obilaska objekata uz stručno vodstvo mogu ostvariti još 2 boda kao individualni SSU

Programski tim:
Tihomil Matković, autor programa i voditelj programskog tima
Luka Korlaet
Koraljka Zadro

Organizacija:
Mladena Belamarić, voditeljica
Ana Marendić, koordinatorica

Više o Danima zagrebačke arhitekture saznajte ovdje.


Izvještaj s prošlogodišnjih Dana zagrebačke arhitekture pročitajte ovdje.

 

Generalni sponzor:

Zagrebgradnja d.o.o.

Partneri:

Zagrebačka banka

Zagreb nekretnine

Zlatni sponzori:

Ban centar i Bundek centar
 

Nivogradanja


Srebrni sponzori:

Ytong

 

ALPAC

Brončani sponzori:

VMD PROMET




PBZ nekretnine

AVC

ARS kopija

Mapei

Potpora:

Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport


Turistička zajednica grada Zagreba

Zagrebački Holding

 

Ministarstvo kulture RH

Gliptoteka HAZU

 

Arhitektonski fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Medijski partner:

Jutarnji list

Predavači

Matković, Tihomil, Autor

Tihomil Matković je predsjednik Društva arhitekata Zagreba od 2017. godine | član je Hrvatske komore arhitekata | Doktorand je studija Menadžment održivog razvoja pri Sveučilištu u Rijeci s temom doktorata Mjerenje potencijala industrijske baštine u turističkoj destinaciji | Pokretač i mentor prvih Dana zagrebačke arhitekture 2011. u organizaciji DAZa | Član uredništva prvog Arhitektonskog vodiča Zagreba u izdanju DAZa i Orisa | član Izvršnog odbora DAZ-a od 2009. do 2011. godine | član Odbora za zakonodavstvo HKA  od 2009. do 2012. godine | Gost kritičar na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu na Studio 1 Katedre za arhitektonsko projektiranje ak. god. 2008/2009. | Dobitnik je nagrade Drago Galić Udruženje hrvatskih arhitekata za najbolje ostvarenje stambene arhitekture u Hrvatskoj 2005. godine | Od 1999. godine vodi vlastiti arhitektonski ured | Diplomirao 1996. godine na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu uz mentorstvo prof. Fabijanića | Dobitnik Rektorove nagrade 1993. godine za rad Bazen na Šalati u Zagrebu kod prof. Čankovića | Predstavnik europske organizacije studenata arhitekture EASA za Hrvatsku 1994.-1996. | Maturirao MIOC 1990. godine | Rođen u Zagrebu 1971. godine.

Nagradu Drago Galić Udruženja hrvatskih arhitekata dobiva 2005. godine za Ljetnikovac u Dolini kardinala kao najbolje ostvarenje stambene arhitekture u Hrvatskoj te godine | U nizu ostvarenja u arhitekturu ističu se Gradska knjižnica i glazbena škola te Mjesto ispraćaja u Novskoj, preuređenje interijera Sveučilišnog računskog centra SRCE i CARNet u Zagrebu te novi restoran Zoološkog vrta Grada Zagreba.

Belamarić, Mladena, Autor

Mladena Belamarić, dipl.ing.arh. stručna je voditeljica Natječaja Društva arhitekata Zagreba. U svom profesionalnom djelovanju bavi se pripremom i provedbom Natječaja s područja arhitekture, urbanizma, unutarnjeg uređenja i uređenja krajobraza od 2006. U svojoj praksi radila je u svim sektorima od javnog, privatnog do sektora civilnog društva, te uspješno kombinira najbolja iskustva i procese iz svih organizacijskih modela. Stekla je svoje iskustvo u pripremi i provedbi više od 100 hrvatskih i međunarodnih natječaja s područja arhitekture, urbanizma, unutarnjeg uređenja i uređenja krajobraza za Društvo arhitekata Zagreba i Udruženje hrvatskih arhitekata. DAZ kao strukovna udruga, osim ostalih djelatnosti raspisuje i provodi arhitektonske natječaja. Stručni voditelj natječaja organizira i provodi natječaje u skladu sa zakonskom regulativom i pravilima struke. Organizira javno predstavljanje natječajnih radova i rezultata natječaja te organizira javne rasprave vezane uz natječaje, priprema i upućuje članove radnih tijela natječaja, koordinira ih, savjetuje i usmjerava za vrijeme trajanja natječaja, savjetuje, prezentira i promovira natječaje zainteresiranim investitorima. Stekla je diplomu inženjera na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, od 2009. ovlašteni je certifikator Javne nabave, a od 2010. i ovlašteni certifikator Energetske učinkovitosti Modul 1.

Komentari

Tihomil (10/05/2012)
Dopunjeni program je na webu! Ali to nije zadnji, sigurno ce biti jos dopuna. Prijave su pocele, i to ozbiljno nakon clanka u Jutarnjem, i od ne-ahitekata!
Morate biti logirani kako bi mogli komentirati.

Predavači

Matković, Tihomil
Autor

Belamarić, Mladena
Autor

Dani zagrebačke arhitekture 2012

Društvo arhitekata Zagreba organizira druge po redu Dane zagrebačke arhitekture koji će se održati od 29. svibnja do 2. lipnja. Tema ovogodišnjih Dana je stambena arhitektura na početku 21. stoljeća.

Iz ciklusa

09.06.2012 - 09.06.2012
Dan otvorenih stanova!

01.06.2012 - 02.06.2012
Izvještaj o četvrtom i petom danu Dana zagrebačke arhitekture

31.05.2012 - 31.05.2012
Izvještaj o trećem danu Dana zagrebačke arhitekture

30.05.2012 - 30.05.2012
Izvještaj o drugom danu Dana zagrebačke arhitekture


 





Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:

 


Medijski partneri:

 

 


Donatori:



 



 

 


 



Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:



Partneri:



Medijski partneri:



Donatori:


  •  

 

Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2024 DAZ.