Predavanje

Suvremena arhitektura – inženjerski pristup: Njemačka

Autor/izvor: HKA 26/03/2012

Hrvatska komora arhitekata, u sklopu Programa stalnog stručnog usavršavanja, započela je s ciklusom predavanja pod nazivom Suvremena arhitektura – inženjerski pristup: Europski majstori detalja u Hrvatskoj. Nakon što su u sklopu prvog predavanja predstavljena tri slovenska ureda, na drugom predavanju gostuju arhitekti iz Njemačke. Predavanje će se održati u Zagrebu 10.04 i u Zadru 11.04.2012.

Predavanje će održati ugledni njemački predavači Franz Jaschke iz ureda Winfried Brenne-Architekten i Georg Wasmuth iz Architektur Büro West, obojica iz Berlina.

Svi zainteresirani imaju dvije prilike za poslušati ovo predavanje, u Zagrebu, u velikoj dvorani Arhitektonskog fakulteta, Kačićeva 26, u utorak, 10. travnja 2012. godine, s početkom u 15,00 sati te u Zadru, u dvorani IMPACT-a Europskog centra za međusektorsku suradnju, Zadar, Put Stanova bb , u srijedu, 11. travnja 2012. godine, s početkom u 15,00 sati.

Ulaz na predavanje je slobodan, no potrebno je prijaviti se putem e-maila nekoliko dana ranije kako biste na vrijeme osigurali svoje mjesto (mjesta za prošlo predavanje su popunjena gotovo tjedan dana unaprijed!).

Detalji drugog predavanja stižu uskoro!

O Ciklusu

Promišljajući pristup arhitekturi s inženjerskog aspekta, u nadolazećim mjesecima, aktualizirat ćemo temu kako poznavanje i kvaliteta tehničkih detalja utječu na promišljanje i izvedbu arhitektonskih djela. Suvremena arhitektura je, više nego ikada, rezultat spoja različitih disciplina, a mi ćemo Vam, kroz vrhunske primjere europske arhitekture pokazati, kako inventivno upotrijebljeni različiti materijali i tehnološki koncepti utječu na cjelokupnu sliku poznatih ostvarenja, s osvrtom na potrebu uravnoteženja svih disciplina u međusobnom snažnom integriranju.

Renomirani arhitekti ili glavni projektanti poznatih projekata iz raznih europskih zemalja u nekoliko blokova predavanja, prezentirat će u tom smislu svoje radove. Na taj način želimo promovirati kvalitetan inženjerski pristup u razradi arhitektonskog koncepta i time ukazati na ljepotu i mjesto koje u arhitektonskom stvaralaštvu ima tehnička izvedba, te važnost produbljivanja znanja i saznanja o specifičnim tehnologijama, konstruktivnim sustavima i tehničkim rješenjima.
Cilj ovog Ciklusa je da se s vremenom obnovi tradicija po kojoj je zagrebačka škola arhitekture i bila poznata – po izvrsno rješenim detaljima i vrhunskim tehničkim i tehnološkim konceptima.

Predavanja će se održavati u mjesečnom ritmu, u Velikoj dvorani Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu.

Rezultati

Gradska knjižnica Grada Zagreba - PAROMLIN

28/02/2019

Objavljujemo rezultat Natječaja GRADSKE KNJIŽNICE GRADA ZAGREBA-PAROMLIN

Novosti

Program rada + članarine za 2019.

29/01/2019

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2019. godinu

Rezultati

Natječaj Dvorana za bacačke discipline Mladost

24/11/2018

Objavljujemo rezultat Natječaja za bacalište u sklopu Sportskog parka „Mladost“
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: