Radionice

Igraj se, nauči nešto novo, druži se u Muzeju!

Autor/izvor: DAZ 24/04/2011

Za vrijeme proljetnih školskih praznika MSU organizira besplatne radionice za djecu koje će se održavati od srijede, 27. travnja, do subote, 30. travnja, od 16 do 18 sati.

Radionice su vezane uz muzejsku edukativnu igru Dodir i Slagalicu riječi i slike u MSU-u, te novu izložbu Za aktivnu umjetnost – Nove tendencije pedeset godina poslije. Radionice se odvijaju u stalnom postavu, prostoru za povremene izložbe i Školici. Okupljanje na recepciji Muzeja u 16 sati.


SRIJEDA, 27. 4. 2011.

RADIONICA: IGRA TANGRAM,
od 16 do 18 sati, Školica
Umjetnik Luca Frei poslužio se starom kineskom igrom tangram, prvom poznatom slagalicom (puzzle) u povijesti, kako bi uključio publiku u aktivno kreiranje djela. U ovoj radionici i vi ste pozvani da naučite što je to tangram, poigrate se s nebrojenim likovnim mogućnostima te igre i stvorite različite oblike, od ljudskih, preko životinjskih do slobodnih apstraktnih kompozicija. Vaše radove, izrađene pastelom, flomasterima, kolažom... pokazat ćemo u Školici, a najbolje i najmaštovitije nagraditi u nagradnoj igri u povodu Međunarodnog dana muzeja, 18. svibnja. U radionicu će biti uključena i djeca s invaliditetom. Dob: od 5 do 14 godina. Poželjno je prijaviti se na: eduakcija@msu.hr ili telefon: (01) 60 52 700
Voditeljica: Petra Srbljinović, povjesničarka umjetnosti

ČETVRTAK, 28. 4. 2011.

RADIONICA: Dodirni me!
, od 16 do 18 sati, Prostori: Zbirke u pokretu i Nove tendencije
Dragi naši mladi posjetitelji! Sigurno ste već primijetili da je Muzej suvremene umjetnosti poseban po tome što nas mnoga djela izložena u njegovim prostorima pozivaju da ih dodirujemo, osjetimo pod rukom, pomaknemo ili presložimo. Upravo djela suvremene umjetnosti često traže aktivno sudjelovanje publike i baš zahvaljujući tzv. interakciji posjetitelja s umjetničkim djelima (tako se to, naime, stručno kaže) zadobivaju nov izgled i značenje. U ovoj ćete radionici saznati koja se djela smiju dodirivati u stalnom postavu i na izložbi Za aktivnu umjetnost – Nove tendencije pedeset godina poslije, te što se događa s tim djelima kada ih pokrenemo, prođemo kroz njih, skliznemo se njima ili ih samo nježno dotaknemo pogledom.
Dob: od 7 do 14 godina
Voditeljica: Martina Vidas Butorac, povjesničarka umjetnosti

PETAK, 29. 4. 2011.

RADIONICA: Tangram do tangrama, od 16 do 18 sati, Školica
Evo nas ponovno kod Tangrama Luce Freia. Mladi se umjetnik poslužio starom kineskom igrom tangram, prvom poznatom slagalicom (puzzle) u povijesti, kako bi uključio publiku u aktivno kreiranje djela, a na vama je da kreirate svoju slagalicu.  U ovoj ste radionici pozvani da naučite što je to tangram (možete se pripremiti za nju tako da „uguglate“ riječ tangram i date mašti na volju brojnim mogućnostima i rješenjima koje nudi ta igra), poigrate se s raznolikim likovnim mogućnostima i stvorite nova rješenja. Vaše radove, izrađene pastelom, flomasterima, kolažom... pokazat ćemo u Školici, a najbolje i najmaštovitije nagraditi u nagradnoj igri u povodu Međunarodnog dana muzeja, 18. svibnja.  Dob: od 7 do 14 godina
Poželjno je prijaviti se na: eduakcija@msu.hr ili telefon: (01) 60 52 700
Voditeljica: Petra Srbljinović, povjesničarka umjetnosti

SUBOTA, 30. 4. 2011.

RADIONICA: Od slike do reljefa i objekta
, od 16 do 18 sati, Školica i izložbeni prostor Novih tendencija Ove subote pozivamo najmlađe posjetitelje – kojima se mogu pridružiti i odrasli – na posjet izložbi i na radionicu u kojoj će upoznati najzanimljivije radove s izložbe Za aktivnu umjetnost − Nove tendencije 50 godina poslije.  Izložba zrači vedrinom i kreativnošću, originalnošću i dostupnošću, podjednako izloženim djelima kao i veoma zanimljivim postavom koji određuje mreža-raster. Nekoliko djela pozivaju nas i na sudjelovanje, dodirivanje, prolaženje kroz njih, sve u svemu, na aktivnu interakciju. Uvjereni smo da će vas oduševiti i potaknuti na kreativan odgovor u našem prostoru Školice. U radionici ćete naučiti i mnoge pojmove iz moderne umjetnosti i vizualne kulture, a posebno i to kako se iz slike i dvodimenzionalne plohe rađa reljef i objekt, i naposljetku se i sami iskušati u stvaranju reljefa i objekata iz reciklažnog materijala: ljepenke, polikarbonatnih ploča, mediapana, folija i dr. Materijal i pribor osigurani.
Dob: od 7 do 12 godina
Voditeljica: Ksenija Filipović, akademska slikarica i kustosica

16. MUZEJSKA EDUKATIVNA AKCIJA I NAGRADNA IGRA DODIR
u povodu Međunarodnog dana muzeja 18. svibnja 2011.
Slagalice – riječi i slike u MSU-u; od 12. 4. – 14. 5. 2011.

U okviru muzejske edukativne akcije i nagradne igre Dodir, koja se već šesnaestu godinu odvija u brojnim hrvatskim muzejima i galerijama, u Muzeju suvremene umjetnosti održava se akcija pod naslovom Slagalice – riječi i slike u MSU-u. Ovogodišnja tema ´´dodir´´, u muzejskom okruženju još pokreće brojne nedoumice i pitanja: „Smiju li se dodirivati predmeti u muzejima?“, „Kome je dopušteno muzejske predmete doživjeti opipom?“, „Što se događa s muzejskim predmetima ukoliko su izloženi pretjeranom dodiru posjetitelja?“ i sl.
Izdvojili smo dva rada iz postava Zbirki u pokretu:„Tangram“ (2003) Luce Freia, osuvremenjenu staru kinesku slagalicu, čije trokute različitih veličina i boja možemo presložiti u nove „slike“ na magnetiziranoj bijeloj podlozi; drugo djelo je „Premetaljka“ (1971) Josipa Stošića, „slagalica od riječi“ koja će nas nadahnuti za slaganje novih priča, pjesmica, reklamnih slogana... a sve pod vodstvom naših iskusnih edukatora/ica. Izložba Zbirke u pokretu
Dob: od 7 do 15 godina
Autorica programa: Nada Beroš, voditeljica Pedagoškog odjela


DODATNE INFORMACIJE

Pedagoški odjel MSU-a
tel. 6052700
eduakcija@msu.hr
www.msu.hr

 

Rezultati

DOM ZA STARIJE DUBRAVA

30/08/2023

Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja DOMA ZA STARIJE DUBRAVA.

Rezultati

Prostor središta Trešnjevke

23/12/2020

Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja PROSTORA SREDIŠTA TREŠNJEVKE.

Rezultati

Dječji vrtić Brezovica

15/12/2020

Rezultati natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja ZGRADE DJEČJEG VRTIĆA U BREZOVICI.

  • Rezultati

    DOM ZA STARIJE DUBRAVA

    30.8.2023.

    Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja DOMA ZA STARIJE DUBRAVA.

  • Rezultati

    Prostor središta Trešnjevke

    23.12.2020.

    Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja PROSTORA SREDIŠTA TREŠNJEVKE.

  • Rezultati

    Dječji vrtić Brezovica

    15.12.2020.

    Rezultati natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja ZGRADE DJEČJEG VRTIĆA U BREZOVICI.



 





Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:

 


Medijski partneri:

 

 


Donatori:



 



 

 


 



Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:



Partneri:



Medijski partneri:



Donatori:


  •  

 

Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2024 DAZ.