Arhitektura

Dan na dar - MSU rođendan

Autor/izvor: DAZ 18/12/2015

Sutra 19. prosinca povodom 6.rođendana Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu te otvorenje izložbe 3LHD interakcije, očekuje nas zanimljivi cjelodnevni program.

Program u povodu šestog rođendana MSU-a i predstavljanje 250. projekta arhitektonskog studija 3LHD
subota, 19. prosinca 2015.

Radno vrijeme izložbenih prostora muzeja od 11 do 20.00 sati.
Program obilježavanja MSU DANA traje od 11 do 20 sata.
Slobodan ulaz na sve programe.

11.00 Predstavljanje novog lica kafića

Razgovor s Predragom Todorovićem u povodu realizacije novog umjetničkog projekta u muzejskom kafiću – prostorne instalacije „Čahura“. S umjetnikom razgovara Nataša Ivančević, muzejska savjetnica.

11.00 Dvorana Gorgona, besplatni crtić za djecu

Amadeusove uši, Profesor Baltazar, crtani serijal, 5. serija, 50'; filmovi: Amadeusove uši, Drama oko cvijeća, Gusarski problem, Lavlje nevolje, Maxol

12.00 – 13.30 i 14.00 – 15.30 predvorje, Arhitektonska radionica za djecu (i odrasle) „Dizajn i izrada paviljona i kućica“

Ostavite malene i zaigrane na kreativnoj radionici da oblikuju nove prostore, da vježbaju maštu, kreativnost, prstiće i engleski, stvarajući radove nadahnute izložbom "3LHD interakcije". Na radionici ćemo istraživati načine na koji se različiti kartonski oblici mogu međusobno povezivati tako da na kraju tvore male zaklone, kuće, paviljone ili brloge. Radionica propituje osnovne koncepte strukture, arhitektonskog crtanja, oblikovanja i napokon gradnje. Svi modeli radit će se od materijala koje obično bacamo – kartonskih kutija, tuba, papirnate ambalaže i sličnoga. A za gradnju velikih građevina kod kuće, djeca, uz pomoć, roditelja, mogu koristiti iste materijale samo u većim dimenzijama. Zajedno ćemo na radionici pokazati da se životni prostor može stvoriti iz bilo čega!
Voditelj radionice: Johnathan A. Roberts, slikar, Sekvoja centar

11.00 – 20.00 MSU dućan, cjelodnevna ekološka radionica

Drvena leptir-mašna već je sama po sebi neobičan modni dodatak, a kad k tome pribrojite da će netko zbog nje zasaditi drvo, već smo zaintrigirani. Naime, tvrtka Humor izrađuje drvene modne dodatke i za svaki prodani proizvod vraća jedno stablo prirodi. Stoga pozivaju sve, male i velike, da nacrtaju svoj prijedlog dizajna drvene leptir-mašne. Oni će izabrati najbolji prijedlog i izraditi taj jedinstveni suvenir, nastao suradnjom muzejskih posjetitelja i dizajnera.

14.00 Dvorana Gorgona, besplatni crtić za djecu

Oblačno sa svađavinama, Profesor Baltazar, crtani serijal, 6. serija, 50'; filmovi: Oblačno sa svađavinama, Pingvin Čarli ,Pepino Cicerone, Svirka za Mirka, Stonožica bosica

14.00 – 20.00 Druženje na izložbi 3LHD interakcije

Studio 3LHD, koji broji gotovo 40 zaposlenih, družit će se s posjetiteljima izložbe tijekom cijelog dana. Arhitekti će biti prisutni u prostoru postava i dostupni za sva pitanja. Pojedinci koji su sudjelovali u stvaranju samih izložaka objašnjavat će ih svim zainteresiranima. Predstaviti će rad u BIM okruženju, inovacije razvijene za pojedine projekte koje su primjenu našle i na širem tržištu, suradnje s brojnim umjetnicima, dizajnerima, inženjerima i stručnjacima iz raznih polja i struka. Na taj se način i s posjetiteljima izložbe ostvaruje interakcija koja je karakteristična za 3LHD od osnivanja ureda pa sve do danas.

Voditelji: tim studija 3LHD

15.00 – 16.00 Ekstenzija: Obiteljsko razigravanje, radionica za djecu i obitelj

Kreativna radionica sudionicima pruža mogućnost zajedničke kreacije i oslobađanje od tradicionalno definiranih uloga unutar obitelji kroz dramsku igru, pričanje priča, jogu za djecu i obitelj, ples i poticajnu glazbu.
Voditeljica Svetlana Patafta.

16.00 do 20.00 Školica: Arhitektonska radionica za djecu „Prostor oko mene – eksterijer“

Živiš u gradu i svakodnevno vidiš izgrađeni prostor oko sebe – dok ujutro doručkuješ, hodaš parkom, voziš se tramvajem, sjediš u razredu…A opažaš li što sve sadrži i na koji način je izgrađen taj prostor? Ukoliko želiš pokušati nacrtati što sve vidiš i osmisliti što bi volio/voljela vidjeti u prostoru koji te okružuje, pridruži nam se na radionici koju vode članice tima „Prostor oko mene“, izradi svoj crtež i sudjeluj u stvaranju zajedničke slike grada.

Dob djece: 6 do 12 godina
Radionica je besplatna i uključuje materijale. Broj sudionika je ograničen (djeca od 6-12 godina) stoga su potrebne prethodne prijave na: eduakcija@msu.hr  – do 18. 12. 2015.
Voditeljice radionice: arhitektice Tatjana Liktar Elez, dr.sc. Kristina Careva, Ana Mrđen i Kristina Bartolić / Prostor oko mene/

16.00 Predvorje: predstavljanje animiranog filma "Što sve tobogan može"

Kratki animirani film nastao je na radionicama u MSU-a, a nadahnut je djelom Cartena Hollera, Dvostruki tobogan. Rezultat je suradnje platforme Edit Comics i Pedagoškog odjela MSU-a.

17.00 Zbirke u pokretu, 1. kat, predstavljanje kataloga izložbe "Bauhaus – umrežavanje ideja i prakse" (BAUNET)

Nakon izložbe održane u Muzeju suvremene umjetnosti od 9. 5. do 26. 7. 2015. predstavljamo obimni katalog na 436 stranica, bogato ilustriran sa 299 reprodukcija, u dva izdanja:
hrvatskom i engleskom. Urednica kataloga je Jadranka Vinterhalter, a dizajnerica Aleksandra Mudrovčić. Publikacija donosi priloge dvadeset i šest hrvatskih i međunarodnih stručnjaka za povijesne avangarde i modernu umjetnost koji su surađivali u BAUNET projektu.
Na predstavljanju govore: mr. sc. Snježana Pintarić, ravnateljica MSU
Jadranka Vinterhalter, muzejska savjetnica i urednica kataloga
prof. dr. sc. Zvonko Maković, predsjednik Društva povjesničara umjetnosti Hrvatske
prof. dr. sc. Karin Šerman, teoretičarka arhitekture i suradnica u BAUNET projektu,
Aleksandra Mudrovčić, dizajnerica publikacije
Predstavljanje moderira: Vesna Meštrić, viša kustosica, koordinatorica BAUNET projekta

18.00 Predvorje: predstavljanje knjige "Zar je to umjetnost?"

U našoj biblioteci "Čitanje umjetnosti", objavljena je nova knjiga "Zar je to umjetnost?", namijenjena ne samo djeci, nego i svima koji žele nešto naučiti o suvremenoj umjetnosti. Autorice su Nada Beroš i Hanan El Sayed, a vizualno oblikovanje potpisuje studio NJI 3.

Knjigu će predstaviti: Marko Golub, likovni kritičar i Jasna Jakšić, kustosica MSU-a te autorice Nada Beroš, muzejska savjetnica i Hanan El Sayed, mag. povijesti umjetnosti i edukacije. Razgovor moderira Jadranka Pintarić, PR MSU-a.

Besplatna stručna vodstava:

14.00 prostor izložbe 3LHD interakcije:razgledavanje izložbe uz pitanja i odgovore za kustose i autorski tim (Maroje Mrduljaš i Saša Begović). Predstavljanje BIM metode projektiranja.

BIM (Building Information Modeling) metoda omogućuje projektiranje u 3D okruženju na virtualnom modelu zgrade čiji sastavni dijelovi su pametni objekti sa svim geometrijskim, fizikalnim i drugim svojstvima. Projektni tim istovremeno radi na istom 3D modelu koji služi za izradu kompletne 2D dokumentacije, 3D vizualizacija, studija osunčanja, dobivanje iskaza količina, površina i volumena te cijeli niz drugih podataka. Proces je i interdisciplinaran te omogućuje suradnju svih sudionika u procesu planiranja, projektiranja, građenja, a poslije i uporabe zgrade.

16.00 prostor izložbe 3LHD interakcije:razgledavanje izložbe uz uz pitanja i odgovore za kustose i autorski tim (Antun Sevšek i Silvije Novak)

16.30 kroz odabrane radove u postavu Zbirki u pokretu vodi vas Iva Rada Janković, kustosica

17.00 na prvom katu je izložba Tadeja Pogačara, poznatog slovenskog umjetnika, a kroz izložbu vodi Martina Munivrana, kustosica

17.30 NO galerija: razgovor s Jagodom Kaloper "Od Muzeja do Muzeja“, u prostoru njezine izložbe Bulevar sumraka. S umjetnicom razgovara Leila Topić, kustosica izložbe.

18.00 prostor izložbe 3LHD interakcije:razgledavanje izložbe uz pitanja i odgovore za grupu izlagača i partnera

20.00 i nadalje u predvorju u suradnji 3LHD tulum uz bend Simbioza i DJ-a

Simbioza (raka samca i moruzgve)
Vokalistica: Ivanka Mazurkijević
Cello: Stanislav Kovačić
Gitara: Davor Doležal – Dugi
Bubnjevi: Ante Prgin – Surka

izvor: MSU

Rezultati

DOM ZA STARIJE DUBRAVA

30/08/2023

Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja DOMA ZA STARIJE DUBRAVA.

Rezultati

Prostor središta Trešnjevke

23/12/2020

Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja PROSTORA SREDIŠTA TREŠNJEVKE.

Rezultati

Dječji vrtić Brezovica

15/12/2020

Rezultati natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja ZGRADE DJEČJEG VRTIĆA U BREZOVICI.

  • Rezultati

    DOM ZA STARIJE DUBRAVA

    30.8.2023.

    Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja DOMA ZA STARIJE DUBRAVA.

  • Rezultati

    Prostor središta Trešnjevke

    23.12.2020.

    Rezultati natječaja za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja PROSTORA SREDIŠTA TREŠNJEVKE.

  • Rezultati

    Dječji vrtić Brezovica

    15.12.2020.

    Rezultati natječaja za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja ZGRADE DJEČJEG VRTIĆA U BREZOVICI.



 





Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:

 


Medijski partneri:

 

 


Donatori:



 



 

 


 



Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:



Partneri:



Medijski partneri:



Donatori:


  •  

 

Društvo arhitekata Zagreba
Trg bana Josipa Jelacica 3/1
t +385 1 4816151
daz@d-a-z.hr

DAZ bilten:

Prijavite se
Copyright ©2024 DAZ.