Arhitektura

Birdbnb - minijature popularnih prenoćišta

Autor/izvor: DAZ / tnooz.com 17/01/2014

Airbnb je sve popularniji online servis za pronalaženje smještaja putem interneta za putnike širom svijeta. Njihova nedavna kampanja „Birdbnb“ kojom su predstavili 50 replika najpopularnijih kuća ponuđenih na njihovom servisu, oblikovanih poput ptičjih kućica bila je kratkog vijeka.

Poznati svjetski portal za pronalaženje smještaja Airbnb krajem prošle godine, 16. prosinca lansirao je svoju prvu veću marketinšku kampanju, koja je pomalo neslavno završila. Angažiravši agenciju Pereira & O'Dell, američka internet tvrtka krenula je u marketinške vode s 2 milijun dolara vrijednom kampanjom "Every Traveler Deserves a Home" („Svaki putnik zaslužuje dom“). U okviru kampanje Airbnb je izradio i na svom portalu prikazao 50 minijaturnih replika najpoželjnijih nekretnina za iznajmljivanje diljem svijeta oblikovanih kao kućice za ptice – Birdbnb. Međutim uskoro je uslijedila tužba konkurentske kompanije HomeAway, koja je tvrdila da je uporaba kućica u marketinške svrhe njihov zaštitni znak, te da je stoga kampanja Airbnb-a neprimjerena. Dvije kompanije su se nagodile, ali promotivni video je povučen, a cijela kampanja obustavljena. Ono što je ostalo je niz zanimljivih, ponekad bizarnih maketa kućica, nastambi, koliba, kolica, vodotornjeva i sličnoga, koji su na internet stranicama kompanije koja je popularizirala svojevrsno peer to peer iznajmljivanje smještaja, među najpoželjnijim turističkim prenoćištima.

Donosimo vam izbor nekih od njih, dok cijelu seriju možete pogledati ovdje.

 

Rezultati

Gradska knjižnica Grada Zagreba - PAROMLIN

28/02/2019

Objavljujemo rezultat Natječaja GRADSKE KNJIŽNICE GRADA ZAGREBA-PAROMLIN

Novosti

Program rada + članarine za 2019.

29/01/2019

Donosimo program rada DAZ-a te zahvaljujemo svim članovima koji plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a kroz programe, sekcije i natječaja. Pozivamo Vas na uplatu članarine za 2019. godinu

Rezultati

Natječaj Dvorana za bacačke discipline Mladost

24/11/2018

Objavljujemo rezultat Natječaja za bacalište u sklopu Sportskog parka „Mladost“
Program je realiziran uz potporu 
 Grada Zagreba


Potpora:


Partneri:


Medijski partneri:


Donatori: