Događanje

Akupunktura grada / City Acupuncture

Autor/izvor: DAZ 02/05/2012

prostorijama Društva arhitekata Zagreba 26. i 27. srpnja održat će se Kick Off Meeting – prvi sastanak svih partnera na projektu 'Akupunktura grada' koji je početkom ove godine dobio sredstva iz europskog fonda za Kultura 2007-2013

Akupunktura grada je projekt koji se provodi od 2010., a do sada su u okviru projekta organizirane 4 radionice (Akupunktura grada Trešnjevka u okviru Akcije kvart (DAZ), Lijepa bolnica Goljak, Akupunktura grada SC u okviru Sezone urbanizma (UHA) te gostujuća radionica Pluća grada Marjan) – sve s pozitivnim rezultatima.

Projekt je prijavljen na europske kulturne fondove u rujnu 2011. s proračunom 235.000 Eura, a početkom 2012. dobio je i službenu potvrdu o dodijeljenim sredstvima. Projekt će provoditi konzorcij sastavljen od sljedećih organizacija: Društvo arhitekata Zagreba u ulozi koordinatora projekta s partnerima Public Room Sarajevo, Public Room Skopje, Kulturni front iz Beograda te Društvo arhitekata Splita u ulozi pridruženog partnera, a trajanje projekta je od lipnja 2012 do svibnja 2014.

Projekt će se provoditi kroz u 5 gradova; redom: Skopje, Beograd, Zagreb, Sarajevo, Split. U svakom gradu će se održati petodnevna interdisciplinarna radionica na kojoj će sudjelovati studenti i mladi stručnjaci iz svakog grada s temom i fokusom na pojedini kvart u tom gradu, a po završetku svake radionice slijedit će i realizacija nekih rješenja u tom kvartu.

Projekt će osim toga rezultirati i katalogom malih akupunkturnih intervencija u gradskom urbanom tkivu kao i pretražljivim web repozitorijem. Na kraju projekta, 2014. godine održat će se i velika međunarodna konferencija u Zagrebu.

Na samom početku projekta održat će se dvodnevni radni sastanak tzv. Kick Off Meeting. Na rasporedu je međusobno upoznavanje partnera, te razrada pojedinih metoda, pristupa i kriterija vezanih uz nadolazeće aktivnosti, ali i upoznavanje s administrativnim dijelovima projekta.

Idući na rasporedu je Visibility Event koji će se održati početkom rujna u Zagrebu i Skopju, a njegova je uloga upoznati sveukupnu javnost s projektom. Nakon njega slijedi radionica u Skopju od 4. do 10. rujna, te radionica u Beogradu od 18. do 23. rujna 2012 godine.

Kick Off je zatvoren za javnost s obzirom na radni karakter sastanka.

Komentari

Morate biti logirani kako bi mogli komentirati.

Ostalo

Dino Krizmanić i Leonid Zuban, Urbis – Crkva sv. Ane

24/10/2016
vizkultura
Predstavljamo projekt Crkve svete Ane u Rijeci, arhitekata Dine Krizmanića i Leonida Zubana iz studija Urbis.

Arhitektura zagrebačkih četvrti - Maksimir

24/10/2016
cekate
U Galeriji Modulor 25.10.2016. u 19 sati, otvara se izložba iz ciklusa Arhitektura zagrebačkih četvrti, Maksimir - Od ladanjskog stanovanja do zagušenih prometnica, autora Tonija Bešlića. 

Pezo von Ellrichshausen: No More, No Less

19/10/2016
oris
U Oris kući arhitekture otvorena je izložba ureda Pezo von Ellrichshausen No More, No Less.  

Natječaj: akumulator topline

14/10/2016
DAZ
Raspisan je natječaj za izradu umjetničko - likovnog rješenja akumulatora topline.

Dani Orisa 16 - raspored predavanja

12/10/2016
DAZ
Donosimo raspored predavanja i događanja na 16. Danima Orisa koji će se održati 15. i 16. listopada u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski.

Natječaj: Hotel s pratećim sadržajima u Zagrebu, Maksimirska cesta 121

10/10/2016
DAZ/HKA
Raspisan je opći, prvoga stupnja složenosti za realizaciju u jednom stupnju natječaj za izradu idejnog urbanističko-arhitektonskog rješenja Hotel s pratećim sadržajima u Zagrebu, Maksimirska cesta 121.

Natječaj: Spomen‐obilježje hrvatskim braniteljima poginulim u vojno redarstvenoj operaciji Bljesak u Okučanima

10/10/2016
DAZ
Natječaj za izradu idejnog likovnog i arhitektonsko – urbanističko – krajobraznog rješenja spomen‐obilježja hrvatskim braniteljima poginulim u vojno redarstvenoj operaciji Bljesak u Okučanima.

Studio 3LHD: Plaža Mulini

06/10/2016
DAZ
Predstavljamo projekt studija 3LHD plaže Mulini u Rovinju, za koju su dobili posebno priznanje ARTUR u kategoriji realizacije u javnom prostoru.