Događanje

Akupunktura grada / City Acupuncture

Autor/izvor: DAZ 02/05/2012

prostorijama Društva arhitekata Zagreba 26. i 27. srpnja održat će se Kick Off Meeting – prvi sastanak svih partnera na projektu 'Akupunktura grada' koji je početkom ove godine dobio sredstva iz europskog fonda za Kultura 2007-2013

Akupunktura grada je projekt koji se provodi od 2010., a do sada su u okviru projekta organizirane 4 radionice (Akupunktura grada Trešnjevka u okviru Akcije kvart (DAZ), Lijepa bolnica Goljak, Akupunktura grada SC u okviru Sezone urbanizma (UHA) te gostujuća radionica Pluća grada Marjan) – sve s pozitivnim rezultatima.

Projekt je prijavljen na europske kulturne fondove u rujnu 2011. s proračunom 235.000 Eura, a početkom 2012. dobio je i službenu potvrdu o dodijeljenim sredstvima. Projekt će provoditi konzorcij sastavljen od sljedećih organizacija: Društvo arhitekata Zagreba u ulozi koordinatora projekta s partnerima Public Room Sarajevo, Public Room Skopje, Kulturni front iz Beograda te Društvo arhitekata Splita u ulozi pridruženog partnera, a trajanje projekta je od lipnja 2012 do svibnja 2014.

Projekt će se provoditi kroz u 5 gradova; redom: Skopje, Beograd, Zagreb, Sarajevo, Split. U svakom gradu će se održati petodnevna interdisciplinarna radionica na kojoj će sudjelovati studenti i mladi stručnjaci iz svakog grada s temom i fokusom na pojedini kvart u tom gradu, a po završetku svake radionice slijedit će i realizacija nekih rješenja u tom kvartu.

Projekt će osim toga rezultirati i katalogom malih akupunkturnih intervencija u gradskom urbanom tkivu kao i pretražljivim web repozitorijem. Na kraju projekta, 2014. godine održat će se i velika međunarodna konferencija u Zagrebu.

Na samom početku projekta održat će se dvodnevni radni sastanak tzv. Kick Off Meeting. Na rasporedu je međusobno upoznavanje partnera, te razrada pojedinih metoda, pristupa i kriterija vezanih uz nadolazeće aktivnosti, ali i upoznavanje s administrativnim dijelovima projekta.

Idući na rasporedu je Visibility Event koji će se održati početkom rujna u Zagrebu i Skopju, a njegova je uloga upoznati sveukupnu javnost s projektom. Nakon njega slijedi radionica u Skopju od 4. do 10. rujna, te radionica u Beogradu od 18. do 23. rujna 2012 godine.

Kick Off je zatvoren za javnost s obzirom na radni karakter sastanka.

Komentari

Morate biti logirani kako bi mogli komentirati.

Ostalo

Kako se mijenjao grad

18/01/2017
DAZ/ vizkultura.hr
četvrtak, 19. siječnja u 19:30 Kratke slike donose tri klasika hrvatske kratkometražne dokumentarne kinematografije koja bilježe urbanističke promjene u Zagrebu.

Vaš doprinos izmjeni i dopuni Prostornog plana Grada Zagreba

18/01/2017
DAZ
DAZ se zahvaljuje svima koji su sudjelovali i dali doprinos ovoj javnoj raspravi.

Nenad Ravnić, Sandra Perić i Kata Marunica - Gradska kuća GRN

17/01/2017
vizkultura.hr
Predstavljamo projekt Gradske kuće GRN autora Nenada Ravnića, Sandre Perić i Kate Marunica  

100. godišnjica rođenja arhitekta Nevena Šegvića

17/01/2017
DAZ/ Arhitektonski fakultet
Arhitektonski fakultet Sveučilišta u Zagrebu poziva na izložbu kojom se obilježava 100-godišnjicu rođenja arhitekta i profesora Nevena Šegvića.

Istraživačka, zagovaračka i interpretativna urbana radionica "KAD BI PROSTORI MOGLI GOVORITI"

16/01/2017
DAZ/ Bacači Sjenki
Radionica je namjenjena studentima i istraživačima prostora: arhitektima, urbanim antropolozima i etnolozima, sociolozima prostora, urbanim psiholozima, povjesničarima umjetnosti, urbanistima, javnim povjesničarima te povjesničarima uopće, kao i onim umjetnicima i stvaraocima koji se bave raznim prostornim narativima. 

Rezultati natječaja za izradu spomenika u Okučanima

13/01/2017
DAZ
Objavljeni su rezultati natječaja za izradu idejnog likovnog i arhitektonsko-urbanističko-krajobraznog rješenja spomen-obilježja hrvatskim braniteljima poginulim u vojno redarstvenoj operaciji Bljesak u Okučanima

Članstvo u DAZ-u

12/01/2017
DAZ
Zahvaljujemo svim članovima koji  plaćanjem članarina podupiru djelovanje DAZ-a 

Preminuo arhitekt Antonio Rubbi

05/01/2017
DAZ
U 62. godini života preminuo je uvaženi kolega Antonio Rubbi, arhitekt, kipar, pisac i sanjar.